HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣωτήρης Σκιαδαρέσης: Με τον δήμαρχο θα μιλάμε γραπτώς, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα λεγόμενά του…

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: Με τον δήμαρχο θα μιλάμε γραπτώς, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα λεγόμενά του…

Όποιος θέλει να επιτύχει κάτι στη Λευκάδα αρκεί να λέει: θα πάω πρώτα στο Επιμελητήριο

Σε συνέντευξη τύπου κάλεσε τα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης την Δευτέρα το μεσημέρι. Παρευρέθηκε και ο ο αντιπρόεδρος κος Μπουρδάρας. Όπως μας δήλωσε, από τις εκλογές και δώθε έχει υπάρξει ένα μπαράζ επιθεσέων εναντίον του Επιμελητηρίου και του ίδιου προσωπικά και ήθελε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρότι κράτησε χαμηλούς τόνους, μίλησε έξω από τα δόντια και για όλα.
Παρουσιάζουμε παρακάτω τις δηλώσεις του μέσα από τις δικες του τοποθετήσεις και από τις ερωτήσεις που έγιναν.

«Παρότι ο εκλογικός νόμος άλλαξε, επιτύχαμε, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Αν ίσχυε ο προηγούμενος νόμος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε 19 από τις 21 έδρες. Ο κόσμος είδε τη δουλειά που κάναμε. Κάναμε καλή δουλειά και οι επαγγελματίες το αναγνώρισαν. Είναι γνωστός ο πολιτικός χώρος που ανήκω. Κι όμως δεν μέτρησε αυτό στις εκλογές.

»Ξεκάθαρα ο Δήμος και ο Σύριζα ήταν απέναντι στην υποψηφιότητά μας στο Επιμελητήριο. Αντιδήμαρχος μάλιστα, «έπιανε» επαγγελματίες και τους ζητούσε να είναι υποψήφιοι στις εκλογές σε συγκεκριμένη παράταξη.

Γίνονται συνεχείς επιθέσεις εναντίον του Επιμελητηρίου. Το 73% τους… πείραξε.

»Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος βουλευτής το ξεκαθαρίζω. Έχουμε δουλειές, δεν είναι αυτοσκοπός μας η διοίκηση. Αν μπορούμε να προσφέρουμε στην αυτοδιοίκηση θα το αποφασίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος νομίζει ότι του κάνουμε αντιπολίτευση. Αυτό είναι λάθος. Χαριστήκαμε στο σημερινό δήμαρχο, δίνοντάς του τρία χρόνια να βρει την περπατησιά του. Μέχρι εδώ. Τρια χρόνια πάει μονός του. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε πουθενά!

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός, παγοδρόμιο.

»Για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό δόθηκε άδεια από τον Δήμο, αλλά με περιοριστικούς όρους π.χ. να μην πακτώσουμε τα δέντρα. Μα αν τα δέντρα δεν τοποθετούνταν στέρεα, καθώς ήταν συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό, εγκυμονούσαν κινδύνους. Εμείς φέραμε την ευθύνη για την ασφάλεια.

»Ζητήσαμε άδεια για το παγοδρόμιο. Οι ίδιοι μας πρότειναν να ζητήσουμε το χώρο του πάρκινγκ. Δεν ήταν άσχημη ιδέα. Ο δήμαρχος μας είπε να απευθυνθούμε στο Λιμενικό ταμείο. Ο πρόεδρος όμως του λιμενικού ταμείου αρνήθηκε, με τη δικαιολογία της έλλειψης χώρου για τα αυτοκίνητα.

»Έχουμε από πέρυσι ζητήσει να πληρώσουμε εμείς τα έξοδα στη ΔΕΗ για να τοποθετηθεί ένα μόνιμο πίλαρ και αρνούνται. Πληρώνουμε κάθε χρόνο 7.000, ενώ θα μπορούσε ο Δήμος να το ζητήσει κι εμείς να το πληρώσουμε και να τοποθετηθεί ένα μόνιμο πίλαρ. Μόνο ο δήμος μπορεί να αιτηθεί την τοποθέτηση πίλαρ. Το καλοκαίρι στα παιχνιδάκια έβαλε… Το βλέπετε αυτό διάθεση για συνεργασία;
Παντού σε όλα τα μέρη που υπάρχουν παγοδρόμια τα σπιτάκια νοικιάζονται σε ιδιώτες. Στο τηλέφωνο ο δήμαρχος μου είπε, πως καταλαβαίνει, πως χρειαζόμαστε έσοδα, προχωρήστε μας είπε, και νοικιάσετε τα σπιτάκια. Και μετά με δηλώσεις μας κατήγγειλε.
»Είχαμε ζητήσει γραπτώς να συνδιοργανώσουμε μαζί τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και αρνήθηκαν.

»Με τον δήμαρχο θα μιλάμε γραπτώς, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα λεγόμενά του.

ΤΕΙ

»Το θέμα ξεκίνησε λάθος από την αρχή. Όταν έγινε η συνάντηση με τον υπουργό, έπρεπε αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης να ζητήσει συνάντηση όλων των φορέων του νησιού για να χαράξουμε κοινή γραμμή. Δεν έκαναν τίποτα. Δεν χρειαζόταν, είπε ο δήμαρχος. Ούτε η επιστολή του βουλευτή υπογραμμένη από 48 φορείς χρειαζόταν, δήλωναν. Και αφού δεν χρειαζόταν γιατί έκαναν νέα επιστολή οι ίδιοι; Και γιατί δεν μνημόνευσαν μέσα σ΄ αυτή τους 48 φορείς;

»Αν είχαμε συναντηθεί όλοι μαζί θα μπορούσε να υπάρχει κοινή γραμμή. Το Επιμελητήριο δεν είχε αντίρρηση να υπογράψει την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη. Ζήτησε να προστεθεί στην επιστολή πως τη μελέτη για την ΟΧΕ την έκανε το Πανεπιστήμιο και όχι ο Δήμος και ακόμα μια παράγραφος: «οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως η λειτουργία τριτοβάθμιας σχολής στη Λευκάδα αποτελεί επιθυμία του συνόλου των φορέων και των κατοίκων του νησιού καθώς και ότι η μη υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος θα αποτελέσει την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδίων.» Αυτή η πρόταση θεωρήθηκε απαράδεκτη από τον κ. αντιπεριφερειάρχη!

»Είπαμε να είμαστε κομματικοί αλλά όχι τόσο πολύ! Μας δίνουν το θέμα των διετών ΙΕΚ σαν τυράκι. Κατά τη γνώμη μου και τα διετή προγράμματα πρέπει να έχουν σχέση με τον τουρισμό. Τα διετή προγράμματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα ΤΕΙ που φεύγουν.

»Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που «εγκάλεσε» πρόεδρο σωματείου που υπέγραψε τη δήλωση – επιστολή του βουλευτή.

Επιτροπή τουρισμού

»Σκέπτομαι πολύ αν πρέπει να παρίσταμαι από τώρα και πέρα στην επιτροπή τουρισμού. Δεν θα συνεχίσω να συζητώ για μπρελοκάκια, για καρτούλες, χαρτάκια και σακούλες που θα δίνουμε στις εκθέσεις, με ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από τουρισμό. Αυτά γίνονταν πριν 40 χρόνια όταν ξεκινούσαμε. Δεν έχει νόημα αυτή η επιτροπή αν ασχολείται με τέτοια πράγματα.

»Στις εκθέσεις τουρισμού πρέπει να πηγαίνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι επαγγελματίες τουρίστες. Γι’ αυτό δεν πήγα στην έκθεση του Λονδίνου. Αναρωτηθείτε πόσοι ξεκίνησαν σ’ αυτή την επιτροπή τουρισμού και πόσοι έμειναν. Η επιτροπή έπρεπε να αποτελείται από επαγγελματίες του τουρισμού. Δεν αρκεί να είναι κάποιος δημοτικός σύμβουλος για να είναι μέλος της επιτροπής τουρισμού, αν δεν έχει ιδέα για τον τουρισμό. Οι εκθέσεις είναι υπερτιμημένες, οι κρατήσεις που γίνονται μέσα από αυτές αφορούν μόνο το 5%. Οι υπόλοιπες γίνονται από άλλους φορείς.

Brand Name

»Το Επιμελητήριο δεν είναι αρμόδιο να κατοχυρώσει το Brand Name, μόνο ο Δήμος ή η Περιφέρεια μπορεί να το κάνει. Ο αντιπεριφεριάρχης Λευκάδας δέχτηκε και στείλαμε το αίτημά μας στον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο. Μας απάντησε πως αυτό που αποφάσισαν όλοι οι φορείς της Λευκάδας, δεν είναι καλό, κατά την άποψή του. Ένας κεφαλλονίτης ξέρει καλύτερα από μας το καλό της Λευκάδας!

»Αυτό που μπορούμε και θα κάνουμε, είναι η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος ώστε να μην μπορεσει κάποιος άλλος να το χρησιμοποιήσει. Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία. Το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν προχωρά η Περιφέρεια. Αν αυτό γίνει, θα λύναμε όλα μας τα προβλήματα. Ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα λύσει το θέμα, ακόμα περιμένουμε.

Καρναβάλι

»Τελευταία έγινε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των καρναβαλικών ομάδων. Ήρθαν στο Επιμελητήριο να θέσουν μια σειρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην καρναβαλική παρέλαση. Τους άκουσα και υποσχέθηκα πως θα μεσολαβήσω στο Δήμο. Επικοινώνησα με τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και του έθεσα τα θέματα. Εκτός που «επέπληξαν» κάποιους γιατί ήρθαν στο επιμελητήριο, αμέσως όρισαν συνάντηση με τους επικεφαλής των καρναβαλικών ομάδων, στην οποία παρευρέθηκε μετά από πολλά χρόνια ο ίδιος ο Δήμαρχος. Πριν οι επικεφαλης προλάβουν να ζητήσουν κάτι, ικανοποίησε όλα, και παραπάνω, από τα αιτήματα που είχαν.

Το θέμα με τους κάδους σκουπιδιών της Εξάνθειας.

»Έγινε   συνάντηση δική μου με τα Λευκαδίτικα σωματεία της Αθήνας το καλοκαίρι. Εκεί λοιπόν ο πρόεδρος των Εξανθειτών μου ζήτησε να κάνω κάτι για τους κάδους του χωριού. Όπως μου είπε, ο Δήμος πήρε τους κάδους του χωριού και τους πήγε στον Άγιο Νικήτα και στο χωριό έστειλε παλιούς και τρύπιους. Τους απάντησα, πως θα μεσολαβήσω στο Δήμο και αν δεν τους αλλάξει, θα φέρει το Επιμελητήριο δικούς του, όπως έκανε και με τα καλαθάκια που τοποθετήσαμε στο Νυδρί. Το θέμα τελείωσε εκεί. Το δημοσίευμα της εφημερίδας που ενόχλησε τον αντιδήμαρχο γράφει επί λέξει. «εκ μέρους του συλλόγου μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο επιμελητήριο το οποίο μας βοήθησε να αλλάξουμε τους κάδους στο χωριό που ήταν τρύπιοι και σάπιοι.». Πως βοηθήσαμε; Αφήσαμε να διαρρεύσει τεχνηέντως πως θα τοποθετήσουμε κάδους στην Εξάνθεια και μάλιστα με την ταμπέλα του Επιμελητηρίου. Σε τρεις μέρες στάλθηκαν καινούργιοι κάδοι στην Εξάνθεα από το Δήμο!

Γι’ αυτό είπα και στην αρχή: όποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του με τον Δήμο, θα λέει: θα πάω στο Επιμελητήριο!»

Προηγουμενο αρθρο
Μοναδικά στιγμιότυπα από την ολική έκλειψη της «Ματωμένης Σελήνης» που καθήλωσε τον πλανήτη
Επομενο αρθρο
Αϋφάντρες, κεντήστρες και πλέχτρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.