HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη

Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Διεύθυνση: Γ. Μεσσήνη 7
Τηλέφωνο – Fax: 2645026165
6974815958
Εmail: sepelefkadas@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά κλιμακώνεται. Οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές που προωθούνται οδηγούν σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060.

Οι κοινωνικές δαπάνες συνθλίβονται. Σπίτια και περιουσίες βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος. Η δημόσια παιδεία, η κοινωνική πρόνοια και η υγεία αποδομούνται λόγω έλλειψης δαπανών και προσλήψεων.

Στο χώρο της εκπαίδευσης η εποχή των μνημονίων δεν έχει τέλος. Τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, το καθεστώς των μηδενικών διορισμών, η αύξηση της ελαστικής εργασίας, η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η αποδόμηση της ειδικής αγωγής και η υποχρηματοδότηση αποδεικνύουν ότι τα μνημόνια συνεχίζονται, ότι βαθαίνει η αντιεκπαιδευτική πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, την οποία υπηρετεί με συνέπεια και ευλάβεια η σημερινή κυβέρνηση.

Τα χρόνια που πέρασαν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δραματικές μειώσεις στους μισθούς μας που φτάνουν ακόμα και στο 40%. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί το καθεστώς της καθήλωσης και του παγώματος στους μισθούς, ενώ με την εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών κρατήσεων από τις αρχές του 2017 και του νέου αφορολόγητου ορίου ήρθαν και νέες περικοπές στους μισθούς μας. Ο αντιασφαλιστικός νόμος «Κατρούγκαλου» οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε νέα εργασιακή ομηρία καταδικάζοντάς τους στη δουλειά μέχρι τα 67 χρόνια.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το σύνολο των νεοφιλελεύθερων/νεοσυντηρητικών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, την αυτονομία της σχολικής μονάδας, τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης, τους διευθυντές managers που θα επιλέγουν και θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς και θα αναζητούν χορηγούς. Προτείνει την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και τις πενταετείς συμβάσεις εργασίας μειωμένης απασχόλησης για τους αναπληρωτές.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν πρόκειται ούτε να ανακοπεί ούτε να σταματήσει, αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης και την αποτροπή των νέων μέτρων. Απέναντι σ’ αυτή την ολοκληρωτική επίθεση πρέπει να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο αγώνων και διεκδικήσεων.

Διεκδικούμε:
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά στην παιδεία. Κατάργηση της ελαστικής. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ.
στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προηγουμενο αρθρο
Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας: Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη
Επομενο αρθρο
Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών της Λευκάδας και μαθητών από το Shinjuku του Τόκυο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.