HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Αλληλεγγύη στο λαό της Αττικής που πλήγηκε από τις φωτιές

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Αλληλεγγύη στο λαό της Αττικής που πλήγηκε από τις φωτιές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αλληλεγγύη στο λαό της Αττικής που πλήγηκε από τις φωτιές

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, το βιός τους και τους κόπους μιας ζωής. Εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του στους τραυματίες και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Παρά το φιλότιμο και τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης (αναγκαία μέτρα που διαχρονικά αναδεικνύει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα).

Η διαχρονική αδιαφορία αλλά και η πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων για τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων και σχεδιασμών που θα προλάμβαναν και θα μείωναν τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, δυστυχώς συνέβαλε καθοριστικά και αυτή τη φορά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων από μέρα σε μέρα αυξάνεται.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ και με επάρκεια οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί σε στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Έπειτα από συνεννόηση με φορείς και εργατικά σωματεία της περιοχής που επλήγησαν και δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει υπερεπάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση του λαού μας, οι πυρόπληκτοι χρειάζονται:

Εμφιαλωμένο νερό 500ml, φακούς, μπαταρίες, γκαζάκια, αντικουνουπικά σώματος, φαράσια μεταλλικά, σκούπες συρμάτινες και απλές, πιάτα – ποτήρια -κουταλοπήρουνα μιας χρήσης, μάσκες, γάντια.

Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου με ευθύνη των μελών του Δ.Σ. και θα σταλούν στην Επιτροπή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου και Σωματείων Δήμων Ανατολικής Αττικής που έχει συσταθεί για την οργάνωση της αλληλεγγύης αλλά και διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων.

Τέλος, χρειάζεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με σταθερότητα η προσέλευση αιμοδοτών καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 1/8/2018

Προηγουμενο αρθρο
Η μάχη που δίνουμε ξεπερνάει το ζήτημα της παραλίας Μύλος
Επομενο αρθρο
Ανοιχτή συγκέντρωση Αθανιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.