HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία στις 18/2

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία στις 18/2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υπονομεύει τη ζωή μας !!!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι
Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, που μειώνει το κονδύλι για τις συντάξεις κατά 192 εκατ. ευρώ , την κρατική χρηματοδότηση για τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 475 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη κατά 89 εκατ. ευρώ, ενώ μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών ομίλων κατά 123 εκατ. ευρώ, πάει ένα βήμα παραπέρα.
Έχει καταθέσει στη βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από τον νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/16) τον οποίο εφαρμόζει πλήρως και θωρακίζει σε αντίθεση με τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, ότι θα τον καταργήσει !!!
Οι αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις όλων των κυβερνήσεων και όχι μόνο της τελευταίας δεκαετίας που αύξησαν τα όρια ηλικίας έως τα 67 χρόνια , πετσόκοψαν στο μισό τα ποσοστά αναπλήρωσης, θεσμοθέτησαν τα 40 χρόνια για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη και το συντάξιμο μισθό να υπολογίζεται σε όλο τον εργάσιμο βίο.
Με το νέο Νόμο:
Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες (αφού καταργήθηκε με το πρόσχημα της “ισότητας” των φύλων, η πενταετής διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών) όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ !!!
Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα 7 δισ. ευρώ αποθεματικά του, που είναι βέβαιο ότι θα λεηλατηθούν!!
Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο σύνταξη !!!
Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ένας από τους κύριους χρηματοδότες της δημόσιας υγείας.

Κοινωνική ασφάλιση είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, προστασία της μητρότητας και λοχείας, αναρρωτικές, βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, είναι εν’ τέλη οι όροι διαβίωσης και δουλειάς των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Το “δρόμο άνοιξε” η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησε την ανάπτυξη του ελληνικού συστήματος DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες), που ήταν βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών για τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα και τη διαμόρφωση παρόμοιων όρων λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.

Συνάδελφοι
Δεν πρέπει ανεχόμαστε να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου και σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης λόγω των ελλείψεων προσωπικού.
Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται την ένταξή μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με στόχο την απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το «κόστος» της Ασφάλισης και Υγείας και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης μέσω των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Γι’ αυτή την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του που υπονομεύουν τη ζωή μας, τη ζωή εκατ. εργαζομένων, η Γαλλική εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί στη Γαλλία και βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για πάνω από 50 μέρες!!! Ανάλογες κινητοποιήσεις για την κοινωνική ασφάλιση γίνονται και στο Βέλγιο.
Διεκδικούμε :
Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική Περίθαλψη.
Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΟΝ Αη-ΜΗΝΑ

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Έρωτας: Η ανάγκη και επιθυμία μας να κατακτήσουμε την αιωνιότητα!
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: Εγκρίθηκε εξοπλισμός για τη θέρμανση και τις ανάγκες του Δικαστικού Μεγάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.