HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Λευκάδας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε. ‘εργολαβική εταιρεία της ΔΕΗ’ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 3 Νοεμβρίου και διεκδικούν δεδουλευμένα που υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή που ο μεγαλοεργολάβος αυξάνει τα κέρδη του από την απλήρωτη και κλεμμένη εργασία των παραγωγών του πλούτου, η ΔΕΗ αντί να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, το μόνο που έκανε ήταν να βάλει άλλον εργολάβο να εκτελέσει τα έργα, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που δίνουν αγώνα καθημερινής επιβίωσης.

Η απλήρωτη δουλειά, οι μειωμένοι μισθοί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι συνέπειες της βαθιά αντεργατικής πολιτικής που υλοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, προκειμένου να ενισχυθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται και στο χώρο της υγείας με τις ελαστικές μορφές εργασίας να επεκτείνονται σε όλες τις ειδικότητες, με τους εργολαβικούς εργαζόμενους σε πολλά νοσοκομεία να παραμένουν απλήρωτοι και να ‘εκβιάζονται’ οι εργαζόμενοι να διαλέξουν αν θα πληρωθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί, εργολαβικοί κτλ ή θα υπάρχουν στα νοσοκομεία, υγειονομικά και αναλώσιμα υλικά, ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα κτλ.

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε. και συμμετέχουμε στην νέα κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λευκάδα την Τρίτη 6 Δεκέμβρη καλώντας όλους τους συναδέλφους και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Οι εργαζόμενοι και ο λαό μας θα πρέπει να σκεφτούν γιατί η Κρατική Μετοχική ΔΕΗ, από τη μια μεριά χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μειώνοντας τους και τα τιμολόγια και από την άλλη μεριά σιγοντάρει τους εργολάβους που κατακλέβουν τους εργαζόμενους, αυξάνει τα τιμολόγια στα λαϊκά στρώματα, απειλώντας τους με κόψιμο ρεύματος και αφήνει το λαό μας στα σκοτάδια, καθώς και την κατεύθυνση που πρέπει να αγωνιστούμε, για ένα Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ, για να έχουν οι εργαζόμενοι αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, φτηνό ρεύμα, σύγχρονες υπηρεσίες στη βάση των ασύλληπτων τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής μας.

ΤΟ Δ.Σ.
ΛΕΥΚΑΔΑ 2/12/2106

Προηγουμενο αρθρο
Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης του τουριστικού περιπτέρου στο Κάστρο
Επομενο αρθρο
Η ομιλία του Ηλία Γεωργάκη στην εκδήλωση για το Καρσάνικο κέντημα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.