HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣύσκεψη για το βακτήριο της Xylella που απειλεί με αφανισμό τα ελαιόδεντρα

Σύσκεψη για το βακτήριο της Xylella που απειλεί με αφανισμό τα ελαιόδεντρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26610-39606
Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του βακτηρίου της Xylella που εμφανίστηκε στη Νότια Ιταλία και απειλεί με αφανισμό τα ελαιόδεντρα, έγινε σήμερα το μεσημέρι στην περιφέρεια με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή, Γ. Φοντάνας και Σ. Τσούκας, ο δήμαρχος των Παξών , ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέας του Δήμου Λ. Παγκράτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης και της διεύθυνσης δασών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης περιγράφησαν και αξιολογήθηκαν τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη παρθεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, σε εφαρμογή της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα ενημέρωσης των αγροτών και όσων εμπορεύονται δενδρίλια, την ενεργοποίηση πρωτοβουλιών της περιφέρειας Ιονίων νήσων, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στα σύνορα της περιφέρειας μας καθώς και των γειτονικών περιφερειών, Ηπείρου και Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη θα υπάρξουν συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της περιφέρειας προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του βακτηρίου.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση εθελοντών για τον 5ο Ημιμαραθώνιο
Επομενο αρθρο
Παραίτηση του Κώστα Γληγόρη από την Επιτροπή Τουριστικής προβολής (ανανέωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.