HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣ.Ε ΑΝΕΛ Λευκαδας: Η Λευκάδα αποκτά Πανεπιστημιακό Τμήμα

Σ.Ε ΑΝΕΛ Λευκαδας: Η Λευκάδα αποκτά Πανεπιστημιακό Τμήμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα 31-05-2018

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, με την βούληση του Υπουργείου Παιδείας και την συμφωνία των Πανεπιστημιακών αρχών, ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο η Λευκάδα, αποκτά Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Η 29η Μαΐου 2018 , είναι ιστορική μέρα για την εκπαίδευση στη Λευκάδα, αφού διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που για μια φορά ακόμα προέβλεψαν με παταγώδη αποτυχία και την δήθεν επερχόμενη καταστροφή.

Την ημέρα αυτή οι Λευκαδίτες άκουσαν δια στόματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ, στην εδώ παραχωρηθείσα συνέντευξη παρουσία των τοπικών αρχών, την ίδρυση:

1ον)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης με δύο τομείς: i) Παράκτιας Ανάπτυξης και Οικονομίας και ii) Περιφερειακής Διακυβέρνησης και Νησιωτικότητας.
2ον)Την λειτουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Θεσμού Εκπαίδευσης, αυτόν, των 2ετων ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ενταγμένα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με καθηγητές ΔΕΠ, υπό την ευθύνη του Αντιπρύτανη, απ όπου αποφοιτά πιστοποιημένο επαγγελματικό τεχνικό προσωπικό υψηλών προσόντων επιπέδου 5 και
3ον)Την ίδρυση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, το οποίο θα εισάγει τη Λευκάδα μας, στα ψηλά σαλόνια της εκπαίδευσης εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με τα κροκοδείλια δάκρυα του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, που επί πολλούς μήνες παραπλανούσε την κοινή γνώμη, τους φορείς αλλά και τα σωματεία της Λευκάδας, φτιάχνοντας μια πραγματικότητα στα κοντά του μέτρα και τις μικροκομματικές του επιδιώξεις, έχουμε να τονίσουμε ένα πράγμα, ώστε να κάνει ο λαός της Λευκάδας τις συγκρίσεις του:

-Νόμος Αρβανιτόπουλου-Κεδίκογλου (ΝΔ-ΠαΣοΚ): το 2013, έκλεινε παντελώς τα ΤΕΙ κι άφηνε τη Λευκάδα χωρίς εκπαιδευτικό ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (έτσι για να μη ξεχνιόμαστε).
-Νόμος Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ): 2018, τρία (3) εκπαιδευτικά ιδρύματα στο νομό μας, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

Οι συγκρίσεις είναι εύκολες…
Να σημειώσουμε ότι ο νυν βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, που «φόβισε» τον κ. Γαβρόγλου κι ήρθε στη Λευκάδα τρεμάμενος, καθώς και η δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, κατά τη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου που έβγαζε τη Λευκάδα εντελώς έξω από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , που εγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο επί θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής το 2013, ΔΕΝ καταψήφισε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΤΕΙ, λειτουργώντας κομματικά και μικροπολιτικά για να μην τα χαλάσει με το κόμμα του αλλά και με δημοτικό σύμβουλο παλιό βουλευτή της ΝΔ, που κατέβασε άλλη πρόταση.

Επομένως ας μην δείχνει τον πανικό του αυτός και το κόμμα που εκπροσωπεί και που πτώχευσε τη χώρα, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δάγκωσαν τη γλώσσα τους και χύνεται δηλητήριο.

Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ, η Λευκάδα έχει πλέον αναβαθμιστεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με 3 δομές κι αυτό ενοχλεί κάποιους…

Εμείς ως ΑΝΕΛ, έγκαιρα είχαμε τονίσει, πως το όλο πλάνο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νησί μας, θ ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου 2018 και θα είναι στη κατεύθυνση που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Παιδείας , στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Κέρκυρα (Δεκέμβριος 2017), όπου ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Πάνος Σγουρίδης κι αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού κ. Κίγκας Κώστας, έδωσαν τη δική τους μάχη για να γίνει ότι έγινε, σ αντίθεση με τα στελέχη της ΝΔ , που απείχαν εκκωφαντικά από το συνέδριο αυτό.

Αυτό που απομένει, είναι να στηριχθεί από όλους, το νέο αναβαθμισμένο ξεκίνημα και κυρίως από το Δήμο Λευκάδας και τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχή εκπλήρωση της επιθυμίας του Λευκαδίτικου Λαού. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, γιατί η προσπάθεια στήριξης ήδη ξεκίνησε.

Κάποιοι μπορούν πλέον να ζητήσουν συγνώμη, αν έχουν την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και γενναιότητα. Το Πανεπιστήμιο είναι δια νόμου πλέον στη Λευκάδα.

Σ.Ε ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δεν εμφανίστηκε ο πρώτος πλειοδότης για την ενοικίαση της παραλίας στο Αγιοφύλλι
Επομενο αρθρο
Νέα δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. ΝΙΚΟΣ
    1 Ιουνίου 2018 at 08:46 — Απάντηση

    Πολλή κουλτούρα πλάκωσε! Είναι τα καλά του ψεκασμού, βλέπεις! (Βόηθα Χριστέ και Παναγιά γιατί πάμε κατά διαόλου με δαύτους!)

  2. Άγγελος
    1 Ιουνίου 2018 at 01:12 — Απάντηση

    Διάβασα το δελτίο τύπου των ΑΝΕΛ Λευκάδος δύο φορές.
    Τη μία για να το κατανοήσω, την άλλη για να το εμπεδώσω.
    Θλίψη και μόνο θλίψη!
    Κείμενο ασύντακτο και γραμματικώς απαράδεκτο. Και με περισσή εμπάθεια.
    Επ’ ουδενί δεν συνάδει με το γεγονός της ιδρύσεως πανεπιστημιακής σχολής στο νησί μας!
    Και αν κάποια στιγμή οι κύριοι των ΑΝΕΛ Λευκάδος, νιώσουν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη, ας μάθουν να τη ζητάνε σωστά. Με δύο “γάμα”.
    Η παρούσα δημοτική αρχή, συλλήβδην, βαδίζει κοντά τέσσερα χρόνια τώρα με μια απίθανη αλαζονεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.