HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΑΟΛ: Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων υποχρεούται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής

ΤΑΟΛ: Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων υποχρεούται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» κάνει γνωστό στους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ότι υποχρεούται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

Οι δηλώσεις συγκομιδής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» της επίσημης ιστοσελίδας του Υ.Π.Α.Α.Τ. www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής λήγει στις 31/11/2019.

Σε περίπτωση υπέρβασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης συγκομιδής μέχρι 15 εργάσιμες ημέρες, το ύψος του προστίμου κυμαίνεται από 50 € έως 1.500 €, ενώ σε περιπτώσεις μη υποβολής της δήλωσης συγκομιδής , το ύψος του προστίμου κυμαίνεται από 200 € έως 5.000 €. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των χρηματικών προστίμων που αναφέρονται παραπάνω, οι αμπελοκαλλιεργητές που εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις δεν επωφελούνται των διαφόρων ευεργετημάτων του μέτρου των επενδύσεων σε οινοποιητικές επιχειρήσεις , καθώς και του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και να επιλέξουν το αντίστοιχο πεδίο (π.χ αναδιάρθρωση, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία, κλπ).

Αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής έως και πέντε (5) αμπελοοινικές περιόδους θα υπόκεινται σε έλεγχο μέσω του μητρώου, για τον χαρακτηρισμό τους ως «εγκαταλειμμένη καλλιεργούμενη έκταση».

Ο Συν/σμός μας θα παρέχει βοήθεια στα μέλη του για την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής τους από 1-11-2019 έως 30-11-2019.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συν/σμού τηλ. 26450 22221,2645022181.

Λευκάδα 16-10-2019
Α.Ο.Ε.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«ΤΑΟΛ»

Προηγουμενο αρθρο
Αντικατάσταση φυτών στα παρτέρια της οδού Δ. Γολέμη
Επομενο αρθρο
Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εξέγερση του 1819

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.