HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τ’ αεροδρόμια με τη λογική και τους αριθμούς

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τ’ αεροδρόμια με τη λογική και τους αριθμούς

Διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια για τ’ αποτελέσματα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος που είχε διοργανώσει για την ιδιωτικοποίηση ή μη, των αεροδρομίων, αισθάνεται όχι μόνο τη λογική αλλά και την αριθμητική να επαναστατούν.

Είναι γνωστό βέβαια ότι η προπαγάνδα κάνει στις μέρες μας χρυσές δουλειές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η ημιμάθεια είναι στις δόξες της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πληθυσμός των Ιονίων Νήσων σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 213.000 κάτοικοι. Για τις Περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 242.000.

Με τα στοιχεία που μας δίνει η ανακοίνωση ψήφισαν 6.426 πολίτες. Δηλαδή σε κάθε 100 κατοίκους, μόνο οι 3 ψήφισαν! Σε ποσοστό λοιπόν, ψήφισε το 3% των κατοίκων. Από τους 6.426 που ψήφισαν, οι 4.887 τάχτηκαν εναντίον της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων. Στο σύνολο λοιπόν των κατοίκων των Ιονίων Νήσων μόνο το 2,3% είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο, αν τα παραπάνω στοιχεία είναι για πανηγυρισμούς και για εξαγωγή συμπερασμάτων και από πού πηγάζει το «συντριπτικό ΝΑΙ» της ανακοίνωσης. Γιατί οι αριθμοί δείχνουν ότι το δημοψήφισμα άφησε αδιάφορους τους Επτανησιώτες, αφού μόνο το 3% αυτών ψήφισε. Και σε σύνολο εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Περιφέρειας το 2,6%.

Όσο για τα ποσοστά που δίνονται, δηλαδή 76,05% εναντίον, και 23,95% υπέρ,, δεν αξίζουν καν σχολιασμό, γιατί απλούστατα δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Κανένα δημοψήφισμα που εκπροσωπεί το 3% των κατοίκων μιας Περιφέρειας δεν είναι αντιπροσωπευτικό, δεν εκφράζει ούτε ρεύματα, ούτε τάσεις. Αντίθετα ως λογική και ως πρακτική, αν δεν το αντιμετωπίσεις από την αστεία του πλευρά, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Το έχει αποδείξει η ιστορία…

Παρακάτω η ανακοίνωση παραδέχεται πως το δημοψήφισμα ήταν εκτός νόμου, ζητώντας: «Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα»!

Και συνεχίζει: «στις 8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος».

Κι εδώ τόσο η λογική όσο και η αριθμητική αναρωτιούνται: πως μπορεί το 2,6% των Επτανησίων να εκφράζει το λαϊκό και εθνικό συμφέρον; Άρα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δεν είναι και η καλύτερη αποσκευή στο δρόμο για το ΣτΕ.

Ο Δημοτικός σχολιαστής

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

Τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που διεξήχθη στα Ιόνια Νησιά το τελευταίο 20ήμερο, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος δήλωσε:

“Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το “πυρ ομαδόν” που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού.
Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας.
Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα.

Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη.
8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος.

Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο (φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση).
Απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και στην Κοινή Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων να κινητοποιήσει τα μέλη της, στις 8/1/2016.” \

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς.

Προηγουμενο αρθρο
Κοσμοσυρροή τα Χριστούγεννα στην Αράχωβα
Επομενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

1 Σχόλιο

  1. Ανδρεας
    2 Ιανουαρίου 2016 at 23:58 — Απάντηση

    Ναστε καλα που τους τα λετε φορα και καθαρα.
    Οι ανθρωποι αυτοι ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *