HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣ«Τα δέντρα της ζωής μου» – Της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα

«Τα δέντρα της ζωής μου» – Της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα

Πέρασα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια σ’ ένα παράδεισο. Σ’ένα τεράστιο περιβόλι στη Λευκάδα. Αγάπησα τα δέντρα του. Δέθηκα μαζί τους με ομφάλιο λώρο. Οι παιδικές μου μνήμες είναι γεμάτες περιβόλια!

Αυτές οι μνήμες έχουν πλέον μετουσιωθεί σε συναίσθημα, σε δεξαμενή ομορφιάς. Έχουν περάσει όλα κείνα σε άλλη διάσταση πια. Τα λεμόνια είναι κει σαν σύμβολα. Οι χυμοί της Ζωής που μεταγγίζονται προς την ανθρώπινη φιγούρα που είναι καλά ενταγμένη εκεί. Ανάμεσα στα κλαριά που χορεύουν, τραγουδούν ή θρηνούν, αναζητώ τον άνθρωπο. Όχι ως επισκέπτη με φυσιολατρική διάθεση, αλλά τον άνθρωπο συγκάτοικο μ’ αυτά.

Υπάρχει λίγη μελαγχολία, αλλά η ελπίδα, η Ζωή είν’ εκεί!

Αργότερα στις ανηφόρες προς τους Σφακιώτες και την Καρυά μαγεύτηκα απ’ τα λιόδεντρα που έλαμπαν κάτω απ’ τον ήλιο! Τόσο ασήμι πάνω σε κλαριά μόνο στους ελαιώνες μας μπορείς να δεις!!! Τόσο χαριτωμένο παιχνίδισμα με το φως! Ελαιώνες που σκαρφαλώνουν στις σκάλες με τις ξερολιθιές και πολλές φορές κατεβαίνουν μέχρι τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου!

Δεν στέκομαι απέναντι τους με φυσιολατρική διάθεση ούτε έχω σκοπό να τα περιγράψω. Τα ζωγραφίζω με χαρά «συνομιλώντας» μαζί τους.

Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάστηκαν στην ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος στη Λευκάδα το 2012.

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Πηγή: sofiavlahou.blogspot.gr

Προηγουμενο αρθρο
«Πρώτο κουδούνι» με προσδοκίες και ελπίδα
Επομενο αρθρο
Εγκλουβή: Στην καρδιά της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.