HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης

Τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, αυτή την εποχή, έκανα μια μικρή πεζοπορία στους Σκάρους. Αγαπώ ιδιαιτέρα αυτή την εποχή, καθώς η φύση αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο και να προετοιμάζεται για το χειμώνα.

Αρχίζει σιγά – σιγά το πράσινο χρώμα της χλωροφύλλης να εξαφανίζεται από τα φύλλα και έτσι μας αποκαλύπτονται τα φθινοπωρινά χρώματα. Η διαδικασία κρατά περισσότερο από ένα μήνα, γιατί τα φύλλα ξεραίνονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Αυτή η εποχή είναι ο καλύτερος ζωγράφος της φύσης. Με το πινέλο της δημιουργεί μαγικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Κάθε χρόνο όμως, μέσα από το όργιο των χρωμάτων που δημιουργεί η φύση, ανακαλύπτω και καινούργιες αποχρώσεις που ποτέ δεν μοιάζουν με της προηγούμενης χρονιάς

DSCN1269

DSCN1343

Η διαδικασία φέτος όπως παρατήρησα βρίσκεται ακόμα στην αρχή έτσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα χρώματα του κόκκινου, του πορτοκαλιού, του κίτρινου και του χρυσού δίπλα στο καταπράσινο. Κι είναι τέτοιες και τόσες οι αποχρώσεις που θα τις ζήλευαν και οι καλύτεροι ζωγράφοι!

DSCN1215

DSCN1258

Αγαπώ τα χρώματα του φθινοπώρου, γιατί είναι τα χρώματα του κατασταλάγματος και της ωριμότητας. Είναι μαγικό να βλέπεις ακόμα και πάνω σε κάθε φύλο πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις.

Προηγουμενο αρθρο
Ποδολόγα
Επομενο αρθρο
Αμάλ Αλαμουντίν, η χαρά της μάνας - Της Ρέας Βιτάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.