HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤην εγκατάσταση (POS) στα διόδια ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Την εγκατάσταση (POS) στα διόδια ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) σε σταθμούς των διοδίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών, ζητά με ερώτηση προς των υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

O βουλευτής υπογραμμίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί με όλους τους τρόπους τις πληρωμές με χρήση ηλεκτρονικών καρτών και έχει υποχρεώσει δεκάδες ομάδες επαγγελματιών στην εγκατάστασή τους, ωστόσο για τους σταθμούς διοδίων δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη. Επισημαίνει μάλιστα το γεγονός ότι στους νέους δρόμους που παραδόθηκαν (Ιόνια – Ολυμπία Οδός) σε πολλές διαδρομές, όπως αυτής από Αθήνα – Λευκάδα και επιστροφή από Λευκάδα – Αθήνα, λειτουργούν αρκετοί σταθμοί διοδίων, όπου το κόστος διαμορφώνεται στο ποσό των 74,50 ευρώ (χωρίς τη χρήση της Αττικής οδού), το οποίο πολλοί οδηγοί, λόγω και των capital controls, δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν με μετρητά και επιπροσθέτως δεν μπορούν να καταβάλουν το τίμημα χωρίς τη χρήση καρτών.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όλα τα διαθέσιμα μέσα πληρωμής για την καταβολή του απαιτούμενου αντιτίμου, ερωτάται ο υπουργός εάν είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου η τοποθέτηση μηχανημάτων POS στα διόδια και εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαβούλευση με του παραχωρησιούχους για το θέμα.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Ανιχνεύτηκαν ποσότητες ραδιενέργειας στην Ελλάδα -Mη αναμενόμενο εύρημα
Επομενο αρθρο
Επιστημονική εκδήλωση στη Λευκάδα με θέμα τη φακή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.