HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤη χρηματοδότηση επισκευής του κτιρίου του Κ.Υ Βασιλικής υποσχέθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στον Θανάση Καββαδά

Τη χρηματοδότηση επισκευής του κτιρίου του Κ.Υ Βασιλικής υποσχέθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στον Θανάση Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 17 Ιουλίου 2018

Τη χρηματοδότηση του κόστους επισκευής του κτιρίου του Κ.Υ Βασιλικής υποσχέθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στον Θανάση Καββαδά

Συνάντηση με τη διοίκηση της 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στην Πάτρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με στόχο την βελτίωση της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Ειδικότερα ο βουλευτής συναντήθηκε με τον διοικητή της ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο και τους υποδιοικητές Δημήτρη Κωστακιώτη και Μιλτιάδη Ζαμπάρα τους οποίους ενημέρωσε για την τριτοκοσμική κατάσταση του Κ.Υ στη Βασιλική Λευκάδας, τόσο σε επίπεδο κτηριακών υποδομών όσο και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την οποία διαπίστωσε ο ίδιος στη διάρκεια επίσκεψής του στα μέσα Ιουνίου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο κ. Καββαδάς τους επέδειξε φωτογραφικό υλικό που αποτύπωνε τις ζοφερές εγκαταστάσεις που απευθύνονται οι πολίτες της Νοτίου Λευκάδας για ιατρική δημόσια φροντίδα, επισημαίνοντας ότι για το θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, χωρίς ωστόσο ακόμα οι πολίτες να έχουν λάβει απάντηση.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανέφερε στον βουλευτή ότι έχουν γνώση των προβλημάτων στο Κ.Υ Βασιλικής, συμπληρώνοντας ότι, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, η Υγειονομική Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων, με ποσό ύψους 40.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείσουν τη διάθεση επιπλέον πόρων, εάν χρειαστούν.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις υποδομές, υποσχέθηκαν ότι εντός του καλοκαιριού θα αποστείλουν τεχνικό κλιμάκιο που θα καταγράψει τα προβλήματα και θα συνταχθεί σχετική μελέτη. Εν συνεχεία προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, θα πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λευκάδας.

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στη Κέντρο Υγείας της Νότιας Λευκάδας, η διοίκηση δεσμεύτηκε στο βουλευτή ότι θα επιδιώξει συνεργασία με το Γ.Ν Λευκάδας προκειμένου να πραγματοποιούνται αιμοληψίες δύο με τρεις (2-3) φορές το μήνα, και όχι μία (1) που είναι σήμερα.
Για την υποστελέχωση (διοικητικό προσωπικό) ανέφεραν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Για το θέμα των γιατρών και νοσηλευτών, σημείωσαν ότι αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις, οι διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι.

Στη συνάντηση ο βουλευτής, έθιξε το ζήτημα του πεπαλαιωμένου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βασιλικής το οποίο παρουσιάζει συνεχή προβλήματα, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί του οχήματος που αδυνατούν να καλύψουν τις αναγκαίες βάρδιες σε 24ωρη βάση, ζητώντας να διερευνηθεί λύση μέσω του ΕΚΑΒ.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα οι αναφορές και οι δεσμεύσεις της ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας της Νοτίου Λευκάδας να γίνουν πράξη.

Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας
Τη συνάντηση απασχόλησε και το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου ο κ. Καββαδάς διαπίστωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που απομένουν, το νέο Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με το υφιστάμενο προσωπικό του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Όπως εξήγησαν στον κ. Καββαδά, στην παρούσα φάση, προβλέπεται μόνο κτιριακή μεταφορά και η λειτουργία του με το υφιστάμενο οργανόγραμμα και προσωπικό.

Σημείωσαν μάλιστα ότι εάν χρειαστούν γιατροί, το νέο Νοσοκομείο θα στελεχωθεί από επικουρικούς γιατρούς και μέσα από τις προκηρύξεις που έχουν δημοσιευθεί για ιατρικό προσωπικό εάν υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς επίσης και ότι δεν θα ανοίξουν οι νέες κλινικές εάν δεν στελεχωθούν από τις αντίστοιχες ειδικότητες γιατρών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καββαδάς έχοντας κατά νου ότι για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, θα πρέπει εγκαίρως να γίνει αναλυτικός σχεδιασμός και να καταρτιστεί νέο οργανόγραμμα που θα καλύπτει όλα τα νέα προβλεπόμενα τμήματα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις – τον Μάιο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2017 – στον υπουργό Υγείας, για τη στελέχωση του νέου Νοσοκομείου, στις οποίες ο κ. Ξανθός δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Προηγουμενο αρθρο
Το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και η παραλία Μύλος
Επομενο αρθρο
Η βλάβη στην πλωτή γέφυρα αποκαταστάθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.