HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤιμητική διάκριση των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας

Τιμητική διάκριση των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας

Τιμητική διάκριση των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία»

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society τίμησε τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Λευκάδας που μετείχαν στο πλαίσιο της βραβευμένης δράσης «Σπουδάζω με Υποτροφία», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “IONIAN STAR” .

Ο πρόεδρος της Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης ευχαρίστησε τους υπευθύνους των φροντιστηρίων για την ευκαιρία που έδωσαν σε παιδιά ευπαθών οικονομικά οικογενειών να μάθουν μια ξένη γλώσσα αποκτώντας έτσι επιπλέον εφόδια για το μέλλον τους. Μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρώτη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος με απώτερο σκοπό τη βελτίωσή του το ερχόμενο σχολικό έτος και την ανανέωση της μέχρι σήμερα συνεργασίας τους.

Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία και στην Ξένη Γλώσσα» συνολικά:

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 19 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ 21 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η συνολική οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται περίπου στα 15.000 ευρώ. Τόσα χρήματα θα είχαν καταβάλλει όλες οι οικογένειες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση τα παιδιά τους σε ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εφόδιο. Το πρόγραμμα κατάφερε να στηρίξει παιδιά από οικογένειες που ζουν στη Λευκάδα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Το προσπαθήσαμε στη Λευκάδα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το επεκτείνουμε όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας σ’ όλη την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Equal Society για το πρόγραμμα των υποτροφιών στις ξένες γλώσσες, και συμπλήρωσε: «Είναι πεποίθηση μας ότι από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών προκύπτουν αληθινά διαμάντια. Είναι διαμάντια ακατέργαστα που θέλουν περιποίηση, επεξεργασία και φροντίδα για να τα αναδείξεις».

Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης που η αναζήτηση εφοδίων για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι το ζητούμενο, η κατάργηση του δικαιώματος επιλογής στη ξένη γλώσσα είναι… ταφόπλακα για την εκπαίδευση χιλιάδων νέων παιδιών. Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι ξένες γλώσσες αποτελούν κύρια µέσα για την επικοινωνία, τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση.

Η Equal Society ευχαριστεί θερμά τα φροντιστήρια του προγράμματος: ΓΡΑΨΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, LEXIS, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, TOP OF THE CLASS, ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, EUROLINGUA, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΑΒΒΑΝΗ, BLEU BLANC ROUGE, IONIO KENTΡΟ, ΕNGLISH SCHOLL, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ- ΜΠΙΑΝΚΑ, ΦΙΛΙΠΠΑ, ΜΟΥΖΑΚΗ -ΠΑΛΜΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΡΟΜΠΟΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΜΑΤΙΝΑ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος. Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να ενταχθούν μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται από το γραφείο της Equal Society που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας ή στο τηλέφωνο 26450 22578.

Οι τιμητικοί έπαινοι λίγο πριν τη βράβευση
Οι τιμητικοί έπαινοι λίγο πριν τη βράβευση
Ο πρόεδρος της Equal Society μαζί με τους εκπροσώπους των φροντιστηρίων
Ο πρόεδρος της Equal Society μαζί με τους εκπροσώπους των φροντιστηρίων
Η κυρία Όλγα Κολυβά από το φροντιστήριο «BLEU BLANC ROUGE»
Η κυρία Όλγα Κολυβά από το φροντιστήριο «BLEU BLANC ROUGE»
Οι κυρίες Βάσω και Φωτεινή Φίλιππα από το φροντιστήριο «ΦΙΛΙΠΠΑ»
Οι κυρίες Βάσω και Φωτεινή Φίλιππα από το φροντιστήριο «ΦΙΛΙΠΠΑ»
Η κυρία Αθανασία Χαραλαμποπούλου από το «Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας»
Η κυρία Αθανασία Χαραλαμποπούλου από το «Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας»
Η κυρία Αννίτα Ντουζέπη από το φροντιστήριο «English School»
Η κυρία Αννίτα Ντουζέπη από το φροντιστήριο «English School»
Προηγουμενο αρθρο
Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Λευκάδα…
Επομενο αρθρο
Εργατικό κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας για το νομοσχέδιο ξεπουλήματος της «μικρής ΔΕΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.