HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤι είναι το Παγωμένο Φεγγάρι που θα φωτίσει απόψε τον ουρανό

Τι είναι το Παγωμένο Φεγγάρι που θα φωτίσει απόψε τον ουρανό

Χριστούγεννα με Πανσέληνο έπειτα από 38 χρόνια

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια εορτάζονται με πανσέληνο.

Σύμφωνα με το Κέντρο διαστημικών πτήσεων Γκόνταρντ της NASA, η τελευταία φορά που η γέννηση του Θεανθρώπου εορτάστηκε με ολόγιομο φεγγάρι ήταν το 1977, ενώ δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι το 2034.

Το φαινόμενο της Πανσελήνου ανήμερα των Χριστουγέννων ονομάζεται και Παγωμένο Φεγγάρι, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, φωτίζει τον ουρανό για να μπορεί ο Αϊ-Βασίλης να βλέπει καθαρά μέσα στη νύχτα και να μοιράζει τα δώρα του στα παιδάκια όλου του κόσμου.

Oι πρώτες φωτογραφίες από τη σπάνια Χριστουγεννιάτικη Πανσέληνο

Η πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα στις 13:11, αλλά εδώ και ώρες το φεγγάρι προσφέρει απόλαυση σε κατοίκους στο Β. Ημισφαίριο.

10

11

12

13

epa05080531 With 97 per cent of its entirety visible, the nearly full moon is seen in the sky over in the Oder-Spree district in Sieversdorf, Germany, on Christmas Eve 24 December 2015 evening. This year's last full moon exactly falls on Christmas Day - a coincidence which according to the lunar calendar for the last time happened 38 years ago and the next time will happen again in the year 2034. EPA/PARTICK PLEUL

Προηγουμενο αρθρο
Πριν από 105 χρόνια σταμάτησαν τον πόλεμο για τα Χριστούγεννα
Επομενο αρθρο
Προβλέψεις για νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.