HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤουρνουά Μπριτζ στη Λευκάδα (φωτορεπορτάζ)

Τουρνουά Μπριτζ στη Λευκάδα (φωτορεπορτάζ)

Μια ασυνήθιστα όμορφη εικόνα παρουσίαζε η αίθουσα του Διοικητηρίου, που συνήθως πραγματοποιούνται τα Περιφερειακά συμβούλια. Σήμερα και για πέντε μέρες φιλοξενεί το τουρνουά Μπριτζ που γίνεται στη Λευκάδα.

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια, η ομάδα Μπριτζ της Λευκάδας ξεκίνησε δειλά να οργανώνεται. Σήμερα αριθμεί 30 μέλη – αθλητές. Στις τάξεις της βρίσκονται επίσης αρκετοί αλλοδαποί που ζουν στην Λευκάδα. Στο τουρνουά που γίνεται στη Λευκάδα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με έμπειρους παίχτες απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist. Στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930, τέθηκαν, από τον Αμερικανό Harold S. Vanderbilt, οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Πολύ γρήγορα, στα τέλη της ίδιας δεκαετίας και πάνω στις βάσεις του Contract Bridge, δημιουργήθηκε το Αγωνιστικό (Duplicate) Μπριτζ που γνώρισε αμέσως μεγάλη ανάπτυξη, πρώτα στην Αμερική, μετά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και μετέτρεψε, στην ουσία, το Μπριτζ από παιγνίδι σε πνευματικό άθλημα. Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (WBF) αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από 1,000,000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ.

Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα, που δεν έχει σχέση με το τζόγο. Είναι ένα παιχνίδι, που παίζεται από όλες τις ηλικίες, τις φυλές και τα έθνη. Παίζεται με μια τράπουλα 52 φύλλων και τέσσερα άτομα που κάθονται σε έναν τετράγωνo τραπέζι. Οι παίκτες κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον διαμορφώνοντας, ανά ζεύγος, μια συνεργατική ομάδα.

Οργανωτικά η ομάδα της Λευκάδας ανήκει στο Φίλανδρο, στον οποίο μπορεί κάποιος να απευθύνεται για οποιαδήποτε πληροφορία.

Προηγουμενο αρθρο
Η Κότα που Ονειρευόταν να Πετάξει
Επομενο αρθρο
Αίτημα για ουσιαστική ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία & εφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.