HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο είδαμε κι αυτό

Το είδαμε κι αυτό

Σοκαριστικές εικόνες παρουσίαζε χτες το πρωί η θάλασσα κατά μήκος της οδού Γολέμη. Συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται ο λιμενοβραχίονας απέναντι από το Burano, η θάλασσα ήταν γεμάτη ακαθαρσίες αποχέτευσης. Στην ατμόσφαιρα η μυρωδιά της βωθρίλας βασίλευε. Όταν φτάσαμε, τα στερεά λήμματα είχαν αρχίσει να διαλύονται. Λίγο νωρίτερα όμως η κατάσταση ήταν περισσότερο τραγική, όπως μας πληροφόρησε φίλος και αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγη ώρα πριν, το αποφρακτικό του Δήμου επιχείρησε στην περιοχή για κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια από την μπούκα που υπάρχει για τα όμβρια ξεχύθηκε στη θάλασσα ο οχετός, μέρος του οποίου φωτογραφίσαμε.

Είναι γνωστό πως στην περιοχή παρουσιάζονται συχνά προβλήματα με την αποχέτευση. Οι λόγοι είναι επίσης γνωστοί. Τα λίπη που χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης της περιοχής, διοχετεύονται στο σύστημα αποχέτευσης, στερεοποιούνται και το φράζουν. Τα καταστήματα απαγορεύεται να ρίχνουν τα λίπη και έλαια κατευθείαν στην αποχέτευση, οφείλουν να χρησιμοποιούν λιποσυλλέκτες.

Αυτό πιθανόν να ήταν και χτες το πρόβλημα, γι΄ αυτό επενέβη το αποφρακτικό του Δήμου. Η λύση όμως που δόθηκε ήταν η χειρότερη που μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Να παροχετευτούν δηλαδή τα λύματα της αποχέτευσης στους αγωγούς ομβρίων και να φτάσουν στη θάλασσα. Είναι εγκληματικό.

Τι να πει κανείς… Είναι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία.

Οι καταστηματάρχες από την μια, λειτουργούν ανεύθυνα λες και είναι προσωρινοί στο νησί. Και ο Δήμος από την άλλη, εκτός του ότι δεν ελέγχει τα καταστήματα αν τηρούν τις προδιαγραφές (λιποσυλλέκτες)  -όπως έχει υποχρέωση- για ευκολία; ρίχνει τα λύματα της αποχέτευσης στη θάλασσα.

Μικρό νησί μου,«του πολιτισμού»(!) από που να προφυλαχτείς από την Σκύλα ή από την Χάρυβδη;

Προηγουμενο αρθρο
Πέφτει η θερμοκρασία την Τετάρτη -Θυελλώδεις άνεμοι, έως 10 μποφόρ
Επομενο αρθρο
Σκουπίδια και πλαστικά στο παραγάδι του Ριμπολόβλεβ στο Σκορπιό

2 Σχόλια

  1. ΑΡΗΣ
    26 Σεπτεμβρίου 2018 at 18:41 — Απάντηση

    “Η Λευκάδα παράγει πολιτισμό” φωνάζουμε όλοι άρχοντες και αρχόμενοι. Τι λέτε, δεν το ξανασκεφτόμαστε?

  2. Λαικος
    26 Σεπτεμβρίου 2018 at 17:54 — Απάντηση

    Λοιον για να μη παραμυθιαζομαστε κιολας.
    1. Δεν λειτουργουν η δεν εχουν βαλει λιποσυλεκτες τα μαγαζια που πουλανε (και πολυ λιπος) στην περιοχη
    2.Εχουν γινει συνδεσεις αποχετευσης στον αγωγο ομβριων και βγαινουν ετσι…ατοφια στη θαλασσα
    Και τα 2 ο δημος ΜΠΟΡΕΙ να τα ελεγξει με χρωμα.
    Αμ δεν το κανει
    Εκει μενω κι εχω δει πολλα εργα!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.