HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο θέμα του Αμμόκαμπου και η διαχείρισή του από το Δήμο

Το θέμα του Αμμόκαμπου και η διαχείρισή του από το Δήμο

Η περιοχή του Αμμόκαμπου που βρίσκεται στο οροπέδιο της Εγκλουβής, επιλέχτηκε σαν χώρος υγειονομικής ταφής των υπολειμμάτων που θα προέρχονται από την ΜΟΠΑΚ (μονάδα προεπεξεργασίας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης). Σήμερα όπως πληροφορηθήκαμε από τον Εγκλουβησάνο Μίμη Κούρτη οι κάτοικοι σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του Δήμου απέρριψαν κατηγορηματικά την απόφαση του Δήμου, ο οποίος δια των εκπροσώπων του, επιμένει ότι είναι η μοναδική και σωστότερη απόφαση. Δεσμεύτηκαν να φέρουν τον καθηγητή του Πολυτεχνείου, που εκπόνησε τη μελέτη, το Σάββατο το μεσημέρι, οπότε και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες των κατοίκων.

Μάθαμε ακόμα πως για το θέμα είχε συνάντηση ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο του χωριού και του ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της μελέτης. Το θέμα είναι σοβαρό για τους κατοίκους της περιοχής. Δεν θα ασχοληθούμε όμως αυτή τη φορά με το θέμα αυτό καθ’ αυτό, (θα επανέλθουμε), αλλά με την διαχείριση που έγινε από το Δήμο.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες έπεσαν στην αντίληψη μας σκόρπια από δω κι εκεί.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν πληροφορήθηκαν για την συνάντηση του προέδρου της Εγκλουβής με τον Δήμαρχο και για τα αποτελέσματα της μελέτης, πλην ενός. Επομένως είτε ο πρόεδρος φεύγοντας επέλεξε ένα μόνο μέσον για να το ανακοινώσει –πράγμα που το θεωρώ απίθανο- είτε ο Δήμος επέλεξε να δώσει την πληροφορία επιλεκτικά σε έναν μέσον, που το θεωρεί «δικό του;». Όποιος λοιπόν δεν είχε πρόσβαση είτε στον έναν είτε στον άλλον, είτε ακόμα κομματική, μέσω κάποιου δημοτικού συμβούλου, έμεινε στο σκοτάδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Με τέτοιες μεθόδους φαίνονται κάποιοι πιο «έξυπνοι» και πληροφορημένοι.

Εύλογα λοιπόν όπως θα διαβάσετε στη συνομιλία που ακολουθεί,(έγινε μέσω facebook) όποιος δεν γνωρίζει τέτοιες καταστάσεις, που λαβαίνουν χώρα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αναρωτιέται γιατί δεν προβάλουν το θέμα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε τη συνομιλία. Ο Γιάννης Στεργιώτης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των απανταχού Εγκλουβησάνων και μένει στην Αθήνα. Ο Ηλίας Κοντογεώργης είναι δημοτικός σύμβουλος.

Yannis Steriotis Αυτές οι ειδήσεις για εσάς είναι άγνωστες Aroma Lefkadas και My Lefkada? Γιατί 2 μέρες τώρα ούτε μια αναφορά στο θέμα? Και το Λευκαδίτικα Νέα μετά από μία ημέρα καθυστέρηση ενδιαφέρθηκε. Οι κύριοι, δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής και περιφερειάρχης Theodoros Chalikias επίσης καμία αναφορά. Το πράμα έχει αρχίσει και βρωμάει ήδη!

Ηλίας Κοντογεώργης Δεν φταίνε τα μέσα, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση και ενημέρωση. Μάλλον τυχαία έγινε η διαρροή…

Yannis Steriotis Αγαπητέ Ηλία από την στιγμή που ο Δήμαρχος Λευκάδος ενημέρωσε τον Πάρεδρο της Εγκλουβής δεν είναι διαρροή αλλά επίσημη θέση και ως εκ τούτου τα ενημερωτικά μέσα του νησιού και εφόσον ήδη αναρτήθηκε σε ένα εξ αυτών, θα έπρεπε με την σειρά τους να αναρτήσουν την είδηση. Άλλωστε η σημερινή συνάντηση δεν κρατήθηκε κρυφή από κανέναν. Εδώ μέσα σε λίγα λεπτά γράφουν για το που θα συναντηθεί ο Τηλυκράτης και τι ανακοινώσεις βγάζει ο κάθε παράγοντας και δεν τους ενδιαφέρει ένα από τα σημαντικότερα θέματα ολόκληρου του νομού?

Ηλίας Κοντογεώργης εγώ, παρ’ ότι είμαι δημοτικός σύμβουλος μόλις χθες το έμαθα μέσω facebook, ζήτησα και έλαβα τη μελέτη. Καμία επίσημη ενημέρωση από κανένα. Αν ήθελαν από την πλευρά του Δήμου, θα μπορούσαν να έβγαζαν ανακοίνωση (όπως έκαναν για τον Τηλυκράτη). Δεν το έκαναν. Το γιατί είναι εμφανές και προφανές. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να “κλείσει” το θέμα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες για να προλάβει τις δίκαιες αντιδράσεις μας.

Yannis Steriotis Συμφωνώ απολύτως και γι’αυτό ακριβώς τον λόγο εξέφρασα την απορία μου. Την συγκεκριμένη μελέτη μπορούμε να την δούμε κάπου? Έχει αναρτηθεί κάπου ηλεκτρονικά?

249

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης: Αποφασίστηκαν εκλογές & επιτροπή για να μιλήσει με Δήμαρχο και Πανλευκάδιο
Επομενο αρθρο
Η παράσταση του παιδικού χορευτικού του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.