HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο κρουαζιερόπλοιο «The World» το 2015 σε Νυδρί και Κέρκυρα

Το κρουαζιερόπλοιο «The World» το 2015 σε Νυδρί και Κέρκυρα

Το ιδιαίτερο και πάντα ξεχωριστό κρουαζιερόπλοιο The World το οποίο είχε βρεθεί και στο νησί μας την προηγούμενη χρονιά ανακοίνωσε το πρόγραμμα του για το 2015 στο οποίο περιλαμβάνονται και δύο ελληνικοί προορισμοί.

Ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Σιγκαπούρη στα τέλη της φετινή χρονιάς και αφού επισκεφτεί αρκετές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας θα περάσει στην Αφρικάνικη ήπειρο όπου θα βρεθεί σε Μαλβίδες, Σευχέλλες, Κέιπ Τάουν και άλλες περιοχές ενώ στη συνέχεια στα Κανάρια Νησιά και το Μαρόκο πρίν εισέλθει στη Μεσόγειο.

Αφού καταπλεύσει σε διάφορες πόλεις στα παράλια της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και μετά από μία στάση στο Μαυροβούνιο θα περάσει στη χώρα μας όπου στα τέλη του Ιουνίου θα επισκεφτεί την Κέρκυρα και στις αρχές του Ιουλίου το Νυδρί στη Λευκάδα όπου θα είναι και οι μοναδικοί ελληνικοί προορισμοί για την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια και αφού αποχαιρετήσει τη Μεσόγειο υπάρχουν στάσεις στο Ην.Βασίλειο, στην Ισλανδία, στη Γροιλανδία, στην ανατολική ακτή του Καναδά και των Η.Π.Α και όταν διασχίσει τη διώρυγα του Παναμά στο πρόγραμμα υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στη δυτική ακτή της Λατινικής Αμερικής και μετά και από ένα πέρασμα από την Ανταρκτική θα τερματίσει το ταξίδι του στην πόλη Ουσουάια της Αργεντινής.

163

Το κρουαζιερόπλοιο ”THE WORLD” το οποίο κατασκευάστηκε το 2002 μπορεί να μοιάζει με ένα οποιοδήποτε πλοίο της κατηγορίας του ωστόσο έχει κάτι το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για μια πλωτή υπερπολυτελή “πολυκατοικία” μήκους 197 μέτρων με 12 καταστρώματα στα οποία έχουν κατασκευαστεί 165 πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες ενώ διαθέτει και πληθώρα ανέσεων!!!!

160

Σύμφωνα με στοιχεία του 2010 το κόστος αγοράς ενός στούντιο 30 τ.μ ξεκινούσε από 600.000 δολάρια ενώ αντίστοιχα για την αγορά μιας σουίτας έφτανε μέχρι και τα 13,5 εκατομμύρια.

161

Επίσης τα μηνιαία κοινόχρηστα για τον κάτοχο ενός στούντιο άγγιζαν τα 20.000 δολάρια ενώ για μια σουίτα τα 150.000 ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τα καύσιμα, το πλήρωμα και για άλλες ανάγκες που προέκυπταν όλα αυτά όμως με αρκετές φορολογικές απαλλαγές!!!!

162

Στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές αυτών των κατοικιών ανήκει συνολικά το πλοίο και είναι αυτοί που αποφασίζουν κάθε χρόνο το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:CHRIS

Πηγή: kefaloniapress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη Συνάξεων Μελέτης Αγ. Γραφής
Επομενο αρθρο
Λειτουργία χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.