HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο κρυφτούλι με τα ανεπιτήρητα μοσχάρια συνεχίζεται…

Το κρυφτούλι με τα ανεπιτήρητα μοσχάρια συνεχίζεται…

Δυο φορές κάναμε αναφορά χτες για περιστατικό που έλαβε χώρα στην Καρυά, όταν τρία ντόρκα μοσχάρια εγκλωβίστηκαν σε περιφραγμένο χώρο. Οι Καρσάνοι τα «φύλαξαν» και ειδοποίησαν τους υπεύθυνους.
Χτες το απόγευμα έφτασε το συνεργείο που έχει ορίσει ο Δήμος και περισυνέλεξε μόνο το ένα από τα τρία μοσχάρια. Δες εδω.

Τα άλλα δυο μοσχάρια έμειναν στον περιφραγμένο χώρο, τον οποίο μάλιστα οι Καρσάνοι φρόντισαν να θωρακίσουν με σιδερένιο πορτόνι…

Είχαμε από χτες εκφράσει επιφυλάξεις για το κατά πόσο σήμερα το πρωί θα βρεθούν στη θέση τους τα μοσχάρια. Τελικά είχαμε δίκιο. Στη διάρκεια της νύχτας οι «νοικοκυραίοι», προφανώς, έκοψαν τα σύρμα της περίφραξης, γκρέμισαν την πόρτα και πήραν τα μοσχάρια. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Γίνεται κατανοητό πως αυτό το αποτέλεσμα βολεύει πρώτα από όλα τους υπεύθυνους γιατί τους βγάζει από την υποχρέωση να εφαρμόσουν τα νόμιμα. Αυτή τη φορά αν υπήρχε βούληση, είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να απαλλαγεί ο τόπος από τρία ζημιογόνα μοσχάρια και να δείξουν επιτέλους (οι αρμόδιοι) ότι ενδιαφέρονται να καταπιαστούν με το πρόβλημα.

Χτες στην Καρυά, παρών στο συμβάν ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Κοντομίχης. Η επιτροπή όμως που έπρεπε να παρουσιαστεί και να κάνει τη πιστοποίηση για τα αδέσποτα ζώα, δεν εμφανίστηκε. Τα ζώα έμειναν αφύλαχτα τη νύχτα και ως το πρωί είχαν εξαφανιστεί.

Να αναφέρουμε για μια ακόμα φορά πως το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή έχει γίνει βραχνάς για την ορεινή Λευκάδα. Οι άνθρωποι δεν ορίζουν τις περιουσίες τους. Καταστρέφονται οι σοδιές, αμπέλια, ελιές, κήποι και μποστάνια. Αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για πεζούς και αυτοκίνητα στους δρόμους, αφού κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Πρόσφατα είχαμε και τροχαίο, όταν μηχανάκι συγκρούστηκε με μοσχάρι στο επαρχιακό δίκτυο κοντά στο Σπανοχώρι.

Οι κάτοικοι της ορεινής Λευκάδας είναι σε απόγνωση. Η παρούσα δημοτική Αρχή είχε επενδύσει προεκλογικά στο θέμα των ανεπιτήρητων ζώων, αλλά μέχρι τώρα το μόνο που προσφέρει είναι δικαιολογίες και αδυναμία έργων.

Προηγουμενο αρθρο
Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του το Παγοδρόμιο της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δείτε τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του βουλευτή και του Δημάρχου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.