HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο μαγαζάκι με τα καλούδια της Όλγας

Το μαγαζάκι με τα καλούδια της Όλγας

Με την Όλγα Μανωλίτση είμαστε συμμαθήτριες στο Δημοτικό Σχολείο. Μετά χωρίσανε οι δρόμοι μας για να ξαναβρεθούμε πολλά χρόνια αργότερα, μεγάλες γυναίκες με παιδιά. Η επανασύνδεση μαζί της μετά από τόσα χρόνια ήταν για μένα από τα «καλά» που συμβαίνουν στη ζωή μας. Ανακάλυψα έναν εξαιρετικό άνθρωπο, μια πανέξυπνη και δραστήρια γυναίκα που χαίρεσαι να κουβεντιάζεις μαζί της.

Η Όλγα είναι μια πολυτάλαντη γυναίκα. Εδώ και οχτώ χρόνια έχει στη Νικιάνα ένα μαγαζάκι δίπλα στο δρόμο. «Το Μπακάλικο με τα καλούδια» το έχει ονομάσει και είναι στην κυριολεξία γεμάτο καλούδια. Εκτός από κάποια τουριστικά είδη που υπάρχουν, όλα τα υπόλοιπα είναι φτιαγμένα από τα χέρια και το μυαλό της Όλγας.

DSCN0342

DSCN0344

Η Όλγα δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ψάχνει και να βελτιώνει όσα η ίδια γνώριζε από τη μητέρα της σχετικά με τη μαγειρική, τα γλυκά, ακόμα και τα εργόχειρα. Στο φεστιβάλ γαστρονομίας που έγινε τον Ιούλιο το «κουλούρι της νύφης» που έφτιαξε ήταν ότι πιο εκλεκτό και παραδοσιακό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

100

Στο μαγαζάκι της Νικιάνας υπάρχουν υπέροχες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού κάθε είδους, αρωματικά φυτά, τριαναφυλόξυδο, εκλεκτή λαδόπιτα και ένα σωρό χρήσιμα πράγματα φτιαγμένα με τη φαντασία και τα χέρια της Όλγας. Φτιάχνει ακόμα υπέροχο σαπούνι. Όλα τα πράγματα στο μαγαζάκι παρουσιάζονται όμορφα και σε φινετσάτες συσκευασίες με γούστο και φαντασία και δένουν απόλυτα με τα πολλά παραδοσιακά αντικείμενα που έχει συγκεντρώσει στο χώρο.

Το μαγαζάκι της Όλγας είναι πανέμορφο. Είναι και αυτό κομμάτι του χαρακτήρα και της προσωπικότητας της ιδιοκτήτριας.

Προηγουμενο αρθρο
Εθελοντικός καθαρισμός στο Νυδρί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Επομενο αρθρο
Εργατικό κέντρο Λευκάδας: Η νέα δημοτική αρχή μπήκε… με το δεξί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.