HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο Μεγαλείο της Άμμου

Το Μεγαλείο της Άμμου

«Αν μπει άμμος στα μάτια σας θα αισθανθείτε πόνο, αλλά πόση ανακούφιση νιώθετε όταν την έχετε κάτω από τα πόδια σας! Η άμμος βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη θάλασσα αλλά αφθονεί και στις κατάξερες ερήμους. Πολλά ζώα τρέπονται σε φυγή όταν εισβάλλει στην περιοχή τους, για άλλα πλάσματα, όμως, είναι το σπίτι τους. Συνήθως θεωρείται ενοχλητική, αλλά χωρίς αυτήν η σύγχρονη ζωή θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

»Είναι γεγονός ότι η άμμος ίσως σας εκνευρίζει όταν μπαίνει στα παπούτσια σας καθώς κάνετε περίπατο κοντά στην ακτή. Αλλά μην ταράζεστε. Η αλήθεια είναι ότι εξαρτιόμαστε από αυτούς τους ταπεινούς κόκκους άμμου!…»

Αυτή η εποχή είναι η ιδανικότερη για περιπάτους. Ο καιρός δρόσισε, ο κόσμος έφυγε, έτσι η πόλη και οι παραλίες γίνανε πάλι καταδικές μας. Ξεκίνησα από το ΤΑΟΛ αμμουδιά – αμμουδιά και έφτασα στη Γύρα, όπως κάνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αναζητώντας τους θησαυρούς της άμμου.

Αυτή την εποχή η άμμος είναι άσπρη και πεντακάθαρη, η παραλία είναι ήσυχη και γαλήνια, κι η βλάστηση συνεχίζει κάθε φορά να με εκπλήσσει με την ομορφιά της. Δεν πρόσεξα, ηθελημένα, τα σκουπίδια απομεινάρια της προόδου και της ανάπτυξης.

DSCN0986DSCN0995

Υπάρχει μια πανέμορφη βλάστηση κατά μήκος της ακτής με πρωταγωνιστές τα κρινάκια της άμμου. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις ψηλά ή μακριά, ούτε να βάλεις το χέρι σου αντήλιο για να θαυμάσεις κάτι. Όλη η ομορφιά βρίσκεται λες μπροστά στα πόδια σου. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να σκύψεις και άλλες να γονατίσεις για να προσέξεις καλύτερα αυτά τα «απλά» και «ασήμαντα» φυτά που ορθώνουν το ανάστημα τους. Αυτές τις χρωματιστές πινελιές στο μονότονο φόντο της άμμου φωτογράφισα.

Καμαρώστε τους θησαυρούς μας, δώρα της Άμμου και της Θάλασσας!

6DSCN0574
DSCN0968DSCN0972

DSCN1014

DSCN0978DSCN1002
DSCN1003DSCN0999

DSCN1033

DSCN0998DSCN1047
DSCN1013DSCN1019

DSCN1025

DSCN1023DSCN1043

DSCN1028

DSCN1455

DSCN1456

DSCN1032

Προηγουμενο αρθρο
Δράσεις και Μέτρα του Εργατικού Κέντρου υπέρ των Ανέργων
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.