HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο νταμάρι, τα αδέσποτα και η δημιουργία!

Το νταμάρι, τα αδέσποτα και η δημιουργία!

✔ Γιατί έκλεισε ο δρόμος της Απόλαπινας προς τους Τσουκαλάδες; Επειδή μετά την κατολίσθηση στις 28/2, υπάρχει κίνδυνος νέας κατολίσθησης -σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου. Τι υποσχέθηκε ο Δήμαρχος να κάνει για την επίλυση του προβλήματος; Κατά δήλωσή του: «άρχισαν οι εργασίες για την προσωρινή λύση παράκαμψης του επικίνδυνου τμήματος, με στόχευση να καταστεί δυνατή η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, σε χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών». Μας λέει δηλαδή πως με το που θα μετακινηθεί ο δρόμος λίγο παραπέρα, απομακρύνεται ο κίνδυνος της κατολίσθησης! Ο βράχος που τυχόν πέσει, θα σταματήσει στα όρια του παλιού δρόμου! Αυτά τα πράγματα με τη λογική δεν εξηγούνται. Απορώ μάλιστα, γιατί κανένας από τους παριστάμενους στο δημοτικό συμβούλιο δεν ρώτησε. Αν δηλαδή δεν γίνει κάποια επέμβαση στο νταμάρι αλλά μόνο η παράκαμψη, πως εξασφαλίζεται η ασφάλεια του νέου δρόμου από  πιθανή κατολίσθηση; Μέχρι στιγμής ο Δήμος δεσμεύεται στους δυο μήνες να κατασκευάσει δρόμο. Ούτε για τοιχείο προστασίας αναφέρει ούτε για κανενός άλλου είδους επέμβαση στο νταμάρι.
Σκέπτομαι από την άλλη, μήπως όλα αυτά, τεχνικά είναι λυμένα, και το δικό μου κοινό μυαλό δεν μπορεί να τα συλλάβει!

✔ Είναι γεγονός πως με την κυβέρνηση Σύριζα δεν πλήττουμε καθόλου. Διαβάζουμε: «Με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα». Φωτογραφήθηκε μάλιστα ανάμεσα σε Νατοϊκούς αξιωματούχους. Και ύστερα γελάμε και προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν η Νατοϊκή Μοίρα είχε ζυγώσει στα νερά μας άλλες εποχές. Τότε που ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ήταν το ίδιο συνδικάτο!

✔ Τη Λευκάδα επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης για τα μεγάλα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν είτε εκτελούνται: το Νοσοκομείο, το αγκυροβόλιο της Βασιλικής, και το έργο διάνοιξης του διαύλου. Πανοραμικές φωτογραφίες από κάθε έργο κοινοποιήθηκαν, με όλους τους φωτογραφιζόμενους χαμογελαστούς. Εγώ θα τονίσω απλώς δυο πραγματάκια για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Και τα τρία έργα έγιναν από αυτούς που «αντιπροσώπευαν το παλιό και έπρεπε να το αλλάξουμε» κατά τις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ελπίζουμε να βρουν και οι επόμενοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έργα, εποχής ΣΥΡΙΖΑ, να φωτογραφίζονται. Πάντως αν κρίνω από τη Λευκάδα, δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά πράγματα.
Και το άλλο. Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Τι την ήθελε τη φωτογραφία πάνω στον πρώην φάρο η ομήγυρης. Δεν τους είπε κάποιος να την αποφύγουν. Ως θέση είναι άριστη για τους φωτογραφιζόμενους, αλλά για τους ντόπιους είναι το σημείο… φάουλ για το έργο.

✔ Η Λευκάδα έχει πρόβλημα με τα αδέσποτα. Οι πολίτες σε καθημερινή βάση το διαπιστώνουν. Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία που τα σκυλιά επιτίθενται και δαγκώνουν. Ο Δήμος Λευκάδας ήταν ανάμεσα στους 169 δήμους που δεν έστειλε στοιχεία στο Υπουργείο σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Διαβάστε το νόμο από τον οποίο απορρέουν οι υποχρεώσεις των Δήμων [εδω].

✔ Μετά τις φανφάρες και τις μεγαλοστομίες των δημαρχιακών για την πάταξη της αφισορρύπανσης το θέμα ξεχάστηκε και καταχωνιάστηκε. Κι αυτό όπως όλα όσα δήλωναν προεκλογικά, που θα τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους «μνημονικούς» και «υποταγμένους» προκατόχους τους. Το καλοκαίρι πρώτος και καλύτερος ο Δήμος -δίπλα στα πανηγύρια- αφυσορρυπαίνει με τις εκδηλώσεις του Πνευματικού κέντρου.
Πρόσφατα και μάλιστα με βροχερό καιρό -που δεν πολυκυκλοφορεί έξω ο κόσμος- ο Δήμος γέμισε τις κολώνες με αφίσες για την λογοδοσία του Δημάρχου, που θα γίνει την Δευτέρα. Έχουν βγάλει ανακοινώσεις, δελτία τύπου, γίνεται, όπως πληροφορούμαι, κινητοποίηση στις δημοτικές κοινότητες για να γεμίσει το φαουγιέ. Προς τι λοιπόν οι αφίσες στις κολώνες; Μάλλον έτσι έρχεται το νέο! Τη Δευτέρα δημιουργούμε σε μια «θεατρική παράσταση για ένα ρόλο»!

[Ας θυμηθούμε τον Ιονέσκο, στον Ρινόκερο: «Η γάτα έχει τέσσαρα πόδια. Ο Ισίδωρος και ο Φρικό έχουν από τέσσαρα πόδια ο καθένας. Άρα ο Ισίδωρος και ο Φρικό είναι γάτες!»].

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση δύο έργων της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού στην Αθήνα
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος - Θεσπρωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.