HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤο ταξίδι του Στέλιου Σκλαβενίτη στη Λευκάδα το καλοκαίρι του 2017

Το ταξίδι του Στέλιου Σκλαβενίτη στη Λευκάδα το καλοκαίρι του 2017

Η σχέση του Στέλιου Σκλαβενίτη και η προσφορά του στην κοινωνία της Λευκάδας ήταν συνεχής, αδιάλειπτη αλλά αθόρυβη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ας θυμηθούμε την τελευταία (γνωστή) μεγάλη προσφορά του τον Νοέμβριο του 2015 μετά το σεισμό. Είχαμε γράψει τότε: «Νταλίκα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έφτασε χτες στη Λευκάδα. Τα είδη συγκεντρώθηκαν στο Γυμναστήριο του Α΄ Γυμνασίου για να διανεμηθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη».

Κι έτσι αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες όπως ήρθε η βοήθεια, έτσι «σιωπηλά» αντιμετωπίστηκε αφού δεν θυμόμαστε δημόσιες γραπτές ευχαριστίες από τους αρμόδιους. (μακάρι να μας απατά η μνήμη μας)

Τελευταία φορά που ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήρθε στη Λευκάδα μαζί με τα τέσσερα παιδιά του ήταν το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017. Πήγε στο Φτερνό στο χωριό των προγόνων του. Έδειξε στα παιδιά του το σπίτι της οικογένειας το οποίο μάλιστα σχεδίαζε να ανακαινίσει. Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς και ο Χρήστος Μαραγκός, στέλεχος των επιχειρήσεων Σκλαβενίτη. Εκεί συνάντησαν τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Σπύρο Σκλαβενίτη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το γενεαλογικό δέντρο και την ιστορία της οικογενείας.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει -και που μας τιμά σαν Λευκαδίτες- ήταν η απλότητα, η ανθρωπιά και το ήθος του.

Προηγουμενο αρθρο
Γεννήθηκα Ελληνίδα...
Επομενο αρθρο
Ποιοι εκπροσώπησαν τη Λευκάδα στην κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.