HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο τείχος της γραφειοκρατίας και ο σεισμός του 2015

Το τείχος της γραφειοκρατίας και ο σεισμός του 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ευλογημένη στιγμή ΒΓΗΚΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μετά πάλεψα με άλλους μαζί. Με όλους εκείνους που είχανε πρόβλημα.

Δεν υπήρχε μόνο πρόβλημα στέγασης αλλά και πεσμένο ηθικό και υπαρξιακό και επιβίωσης. Περνώντας τα χρόνια συνειδητοποίησα πως άλλος λίγο άλλος πολύ όλοι σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ο κόσμος στάθηκε παλικαρίσια στο κακό που τον βρήκε, οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους να βοηθήσουν απέναντι στο μένος του φυσικού φαινομένου που ονομάζεται σεισμός.

Και επιμένω να αποκαλώ τον σεισμό φυσικό φαινόμενο αφού στο πέρασμά του άφησε ερείπια, όμως δεν περίμενα ποτέ πως η πάλη μου με τα ερείπια θα ήταν ηπιότερη από την μετέπειτα πάλη μου με την γραφειοκρατία.

Σε κάθε βήμα ένας τοίχος μπροστά. Το όνομα του ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. Νόμοι πού κάνεις δεν θέλει να ακουμπήσει και ας είναι άδικοι.

Μέχρι και οι υπηρεσίες που εκπροσωπούν το κράτος διαφωνούσαν με το περιεχόμενο των νόμων και αυτό που άκουγα πάντα ήταν: ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΈΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ή ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Αναφέρω μερικές από αυτές τις αδικίες:

1. Στο Φ. Ε. Κ. Που ορίζει την στεγαστική συνδρομή αναφέρει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης δικαιούται δωρεάν κρατική αρωγή για ένα αυτοτελή διαμέρισμα, αδιαφορώντας για το ότι το διαμέρισμα στηρίζεται σε φέροντα οργανισμό. Άρα αδιαφορώντας για το που θα στηρίζεται το διαμέρισμα που αποζημιώνει. Αδιαφορώντας στην ουσία για το πως θα επισκευάσει κάποιος το σπίτι του.

2. Στον ίδιο νόμο. Η αποζημίωση για την επισκευή των κτιρίων θα δοθεί 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Το 20% είναι απαραίτητο όταν η αποζημίωση είναι κουτσουρεμένη από παντού. ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ για να πάρεις το 20% πρέπει το κράτος να υπογράψει σύμβαση με την κεντρική τράπεζα της Ελλάδος. Τρία χρόνια μετά ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.

3. Ο σεισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο έτσι λέει τουλάχιστον ο νόμος περί αποζημιώσεων των επιχειρήσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι αγαπητοί εσείς της κυβέρνησης ότι σεισμό θα ξανακάνει ότι πάλι θα υπάρξουν άστεγοι. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΛΗ ΞΑΝΑΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Μετά από τρία χρόνια λοιπόν… ακόμα περιμένουμε να περάσει άλλη μία επιτροπή για να ξαναδεί τα σεισμόπληκτα κτίρια. Άστεγοι ακόμα άνθρωποι θύματα της γραφειοκρατίας. Άνεργοι που τους άφησε ο σεισμός.

Παραλίες κλειστές ακόμα από το σεισμό
Εκκλησίες γκρεμισμένες
Δρόμοι κλειστοί, λίγοι μεν αλλά κλειστοί
Επιχειρήσεις…. Περιμένουν αποζημιώσεις που για κάποιο λόγο δε δικαιούνται λέει. Και ο λόγος είναι πως ο Σεισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο για το κράτος.

Οι άνθρωποι από την Κω, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο και ίσως από το Μάτι και την Μάνδρα τα ίδια θα βιώσουνε. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Μακάρι να μην ξαναγίνει πουθενά φυσική καταστροφή… Αλλά θα γίνει, και επειδή θα γίνει, ας ασχοληθεί λίγο παραπάνω το κράτος.

Όταν το κακό μας βρει και αφού μας χτυπήσουν φυσικά φαινόμενα επιβάλλεται το κράτος να κάνει την διαδικασία πιο εύκολη πιο γρήγορη και πιο άμεση… Το κράτος πρέπει να καταλάβει πως έχει να κάνει με ανθρώπους.

ΜΙΧΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Προηγουμενο αρθρο
Κολοκοτρώνης
Επομενο αρθρο
Σφοδρή καταιγίδα και θαλασσοταραχή στον Καστό - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.