HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο «συμμαζεύτηκε»!

Το Τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο «συμμαζεύτηκε»!

Από όταν ολοκληρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στην αμμόγλωσσα και επιτέλους μετά από δυο χρόνια αποκτήσαμε πρόσβαση στο Τουριστικό περίπτερο, φάνηκε όλη η ασχήμια και η εγκατάλειψη του χώρου.

Το τουριστικό περίπτερο -ένα έρημο κουφάρι πλήρως βανδαλισμένο στο εσωτερικό και εξωτερικό του, με τα τζάμια σπασμένα και σκορπισμένα στον περιβάλλοντα χώρο, δεν ήταν μόνο ένας αισθητικός ρύπος, αλλά και πολύ επικίνδυνο για όσους θα διέσχιζαν το χώρο να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Οι καμπίνες και ο υπόλοιπος χώρος ήταν γεμάτος στη βρώμα, πνιγμένος στα χορτάρια και στις ακαθαρσίες. Ο χαρακτηρισμός τριτοκοσμική εικόνα για την κατάντια του, ήταν… έπαινος!

Πριν από ένα μήνα είχαμε επισημάνει το ξεκίνημα του καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου. Σήμερα με πολύ χαρά αντικρίσαμε και το συμμάζεμα του κτιρίου. Όλα τα ανοίγματα που είχαν δημιουργηθεί από τα σπασμένα τζάμια καθαρίστηκαν και κλείστηκαν με (κόντρα πλακέ;). Φράχτηκε κάθε είσοδος για το εσωτερικό του. Ο χώρος εκτός από σχετικά εμφανίσιμος -όσο εμφανίσιμο μπορεί να είναι ένα σαράβαλο- έγινε και ασφαλής.

Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στην περιοχή, δεδομένου ότι η παραλία μπροστά του είναι από τις καλύτερες της πόλης, είναι πολυσύχναστη και βρίσκεται στην είσοδο του νησιού. Μια στοιχειώδης εικόνα πολιτισμού δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Δεν θα επαινέσουμε τους αρμόδιους, ούτε θα τους δώσουμε συγχαρητήρια. Προσπαθούμε – παρότι είναι δύσκολο στις μέρες μας, με το γενικό αλάλιασμα που επικρατεί-  να δίνουμε στις λέξεις τη σωστή τους έννοια. Επαινούμε και εγκωμιάζουμε το ξεχωριστό, το παραπάνω από την λειτουργία της καθημερινότητας. Και ο ευπρεπισμός του Κάστρου κατά την άποψη μας, ανήκει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις των αρμοδίων.

Σ’ αυτούς που πρέπουν συγχαρητήρια είναι οι συμπολίτες μας Ανδρέας Γεωργάκης και Μίρκα Ζακυνθινού, οι οποίοι έγκαιρα -με το άνοιγμα του δρόμου- επισήμαναν και δημοσιοποίησαν την κατάντια της περιοχής και τις ανησυχίες τους και για την αισθητική αλλά και τους κινδύνους για την ασφάλεια του κόσμου.

Σημείωση: καλό θα ήταν να τοποθετηθεί στην παραλία μπροστά από το περίπτερο ένας κάδος για απορρίμματα. Ήδη άρχισαν οι θεριακλήδες να πετούν άδεια μπουκάλια εδω κι εκεί. Επίσης υπάρχει ένα κοντάρι και μια κουρελιασμένη σημαία παρελθόντων ετών. Ήταν μπλε στην εποχή της, σήμερα είναι ένα γκρι κουρέλι. Καλό είναι να αφαιρεθεί.

Προηγουμενο αρθρο
«Φωτοϋφάνσεις» στην παραλία του Κάστρου [video]
Επομενο αρθρο
Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.