HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο χορευτικό της Νέας Χορωδίας Λευκάδας στην Αλεξανδρούπολη

Το χορευτικό της Νέας Χορωδίας Λευκάδας στην Αλεξανδρούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του Ομίλου της Νέας Χορωδίας Λευκάδας συμμετείχε στo «22o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Τραγουδιών» που πραγματοποιήθηκε στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης, στις 7,8 & 9 Ιουλίου 2017.

Η αποστολή μας ξεκίνησε από την Λευκάδα το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουλίου και έφθασε αργά το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας-Αριστείνου «Σπάρτακος».

Συμμετείχαν συνολικά 10 χορευτικά συγκροτήματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα: Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» Θεσσαλονίκης, Λαογραφικός Όμιλος Αράχωβας, Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά Καρδίτσας «Οι Καραγκούνηδες», Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Χορευτικός Όμιλος Καβάλας, Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού Ηρακλείου Κρήτης, Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας-Αριστείνου «Σπάρτακος» και Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας».

Καθημερινά, μετά τη λήξη των παραστάσεων, ακολουθούσε γλέντι με τις παραδοσιακές ορχήστρες που συνόδευαν τα χορευτικά. Το Σάββατο 8 Ιουλίου τόσο οι χορευτές και οι χορεύτριες όλων των αποστολών όσο και οι πολυπληθείς θεατές χόρεψαν και διασκέδασαν υπό τους ήχους των εκλεκτών μουσικών: Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Βαγγέλη Δημούδη (λαούτο) και Κατερίνας Δούκα (τραγούδι).

Την Κυριακή το πρωί, 9 Ιουλίου, αντιπροσωπεία χορευτών του Ομίλου μας μαζί με άλλες αντιπροσωπείες χορευτικών παρακολούθησε την θεία λειτουργία σε Ιερό Ναό στο Αρίστεινο. Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά συγκροτήματα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού & Επιμορφωτικού Συλλόγου «Σπάρτακος» όπου έγιναν οι ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων. Η πρόεδρος του Ομίλου μας κ. Βασιλική Πολίτη ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για το πλούσιο πολιτιστικό τους έργο και την πολύ αξιόλογη διοργάνωση του Φεστιβάλ για 22 συναπτά έτη και έκανε σύντομη αναφορά στην πολιτιστική παράδοση της Λευκάδας και στα πλεονεκτήματα που έχει ως τουριστικός προορισμός.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μετά το γεύμα που μας προσφέρθηκε, έγινε ένα παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα από την Κρήτη. Υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, του λαούτου και της άφθονης τσικουδιάς, Λευκαδίτες και Κρητικοί χορευτές έγιναν ένα.

Το βράδυ της Κυριακής το τμήμα παραστάσεων του Ομίλου μας παρουσίασε χορούς από την Λευκάδα. Πριν την έναρξη της παράστασης έγινε αναλυτική παρουσίαση της γυναικείας και ανδρικής Λευκαδίτικης φορεσιάς όπου έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής από το κοινό και απέσπασαν κολακευτικές κριτικές.

Η παράσταση του χορευτικού μας έκλεισε τραγουδώντας όλοι μαζί την καντάδα «Πήγασος» σε μουσική Διονύση Γεωργάκη και στίχους του Ηλία Γεωργάκη και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που έδειχνε ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Στην επιστροφή η αποστολή μας σταμάτησε για περιήγηση στην όμορφη πόλη της Καβάλας και στην μαγευτική Θεσσαλονίκη.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

– στο Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Άνθειας-Αριστείνου «Σπάρτακος» για την άψογη φιλοξενία που μας πρόσφεραν καθώς και στις υπέροχες ξεναγούς μας, την Κορίνα και την Μαρία, που ήταν πάντα κοντά μας με χαμόγελο και υπομονή
– στην υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο των παιδικών τμημάτων του Ομίλου μας κ. Πένυ Τσερέ που αντικατέστησε επάξια τον χοροδιδάσκαλο του τμήματος παραστάσεων κ. Βασίλη Μπίτση, ο οποίος δεν μπόρεσε να μας συνοδέψει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων
– στις χορεύτριες και στους χορευτές, τόσο για την συνέπεια που επέδειξαν κατά την προετοιμασία της παράστασης όσο και για την εξαιρετική εμφάνισή τους
– στους Λευκαδίτες μουσικούς που μας συνόδεψαν: Καραβία Αυγουστίνο, Αρματά Κωνσταντίνο και Ζαβιτσάνο Στέλιο
– στο τουριστικό γραφείο «Vlachos Tours» για την ασφαλή μεταφορά μας και την άψογη συνεργασία μας
– στους συνοδούς και μέλη του Ομίλου μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Την Δευτέρα 17/7 η συναυλία της Φιλαρμονικής στη Φανερωμένη που αναβλήθηκε λόγω καιρού
Επομενο αρθρο
Με επιτυχία -παρά τη βροχούλα- η γιορτή ριγανάδας στην Καρυά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.