HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤρία λεπτά παράβασης: πρόστιμο 50 €!

Τρία λεπτά παράβασης: πρόστιμο 50 €!

Διαβάστε παρακάτω από το μεγάλης αναγνωσιμότητας site των Τρικάλων trikalanews.gr την καταγγελία μιας… ατυχούς κυρίας!

«’Σοβαρή παράβαση ‘’η παράβασή μου. Έριξα δίπλα στον κάδο απορριμμάτων επί της Ισχομάχου , εδώ στα Τρίκαλα, κλαδιά κλαδεμένου δένδρου.

Ταχύτατος ο κουκουλοφόρος. Έκανε την καταγγελία την ίδια στιγμή της ρίψης των κλαδιών. Ο χαφιεδισμός και η εκδικητικότητα σ’ όλο τους το μεγαλείο και μάλιστα με τη σφραγίδα της νομιμότητας!

Όμως και οι υπέρμαχοι του νόμου ταχύτατοι και αυτοί! Μέσα σε τρία λεπτά κατέφθασαν. Παρακάλεσα και εγώ, η αφελής, να μου δώσουν τρία λεπτά χρόνο να διορθώσω την παράβασή μου. Να μεταφέρω, δηλαδή, τα κλαδιά στο σπίτι μου. Θα με βοηθούσαν και οι πέντε δικοί μου άνθρωποι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο. Σημειωτέον ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσα ότι είχα κάνει παράβαση.

‘’Αδύνατον. Έγινε η καταγγελία, θα βάλουμε πρόστιμο’’ είπαν οι άνθρωποι της εξουσίας του νόμου. Και φυσικά το έβαλαν το πρόστιμο. Άλλωστε αστείο το ποσό των 50€! Το βρίσκουμε κάθε μέρα στο δρόμο! Η αγωνιώδης προσπάθεια όλων μας να διορθώσω την παράβαση των τριών λεπτών με τρία λεπτά χρόνο για τη μεταφορά των κλαδιών δεν είχε γι’ αυτούς καμιά αξία. Θα τους κατάγγελνε ίσως ο προστατευόμενος χαφιές και ‘’ θα έχαναν τη θεσούλα τους’’ όπως είπαν.

Την επόμενη ημέρα και εγώ νιώθοντας αδικημένη και ζημιωμένη, αλλά εξακολουθητικά αφελής, κατέφυγα στις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές μήπως και βρω κατανόηση! Εις μάτην. Ίδια απάντηση: Καταγγελία = πρόστιμο χωρίς συζήτηση. Κανονισμός καθαριότητας 2007… »

Όπως προκύπτει από το πάθημα της Τρικαλινής κυρίας ο δήμος εκεί δεν αστειεύεται. Ασφαλώς και η παράβαση δεν ήταν τρία λεπτά. Αν δεν εμφανιζόταν οι υπάλληλοι του δήμου θα ήταν μόνιμη και διαρκής. Ούτε ο δημότης που ειδοποίησε είναι χαφιές. Διαβάζοντας τον «καημό» της κυρίας αναρωτήθηκα: Όλοι όσοι θαυμάζουν των Δήμαρχο Τρικάλων για την επιτυχημένη διοίκηση του Δήμου γνωρίζουν για τα πρόστιμα; Γιατί, συνήθως,  όταν χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη αρχίζουμε και βλέπουμε… χαφιέδες. Και επίσης: οι δήμαρχοι που προστρέχουν στον κ Παπαστεργίου για να τους παραχωρήσει την επιτυχημένη συνταγή των Τρικάλων, «αγοράζουν» όλο το πακέτο; Και αυτό με τα πρόστιμα; Φοβάμαι πως όχι,  γι’ αυτό και δεν επιτυγχάνει η συνταγή.

Φωτογραφία αρχείου

Προηγουμενο αρθρο
Ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και η νέα αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Επομενο αρθρο
Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο

1 Σχόλιο

  1. Αμαλία πολιτι
    19 Οκτωβρίου 2019 at 15:47 — Απάντηση

    Μακάρι να το έκαναν και εδώ στη Λευκάδα αυτό που βρομαει ο τόπος

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.