HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΤότε και τώρα

Τότε και τώρα

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε το 2015)

1

Η φωτογραφία είναι του Fritz Berger. Είναι τραβηγμένη το 1962 στο Πέραμα της Λευκάδας. Εκείνη την εποχή το πορθμείο της Λευκάδας ήταν μια πλωτή ξύλινη πλατφόρμα. Για να περάσει το πέραμα από την μια όχθη στην άλλη χρησιμοποιούνταν ένα συρματόσχοινο. Αυτό το συρματόσχοινο το τραβούσαν ανθρώπινα δυνατά χέρια. Η εικονιζόμενη πανέμορφη λεβεντογυναίκα, Βέρα Καραβία, έκανε για πολλά χρόνια -νεαρό κορίτσι τότε- αυτή τη δουλειά. Μια γυναίκα σε μια τόσο σκληρή δουλειά δεν θα μπορούσε να διαφύγει της διεισδυτικής ματιάς του Fritz Berger.

Το μηχανοκίνητο πορθμείο της Λευκάδας εγκαινιάστηκε το 1973 και τον Οκτώβρη του 1986 τοποθετήθηκε η πλωτή γέφυρα που υπάρχει μέχρι σήμερα.

DSCN0464

Η παραπάνω φωτογραφία κοσμεί μαζί με άλλες έναν τοίχο του Πνευματικού Κέντρου. Εκεί συναντήσαμε πρόσφατα τη Βέρα… και της ζητήσαμε να σταθεί δίπλα της και να φωτογραφηθεί. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Η λεβεντογυναίκα του 1962 μετά από 53 χρόνια είναι όμορφη, ακμαία, γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια.

Ελεάννα

Προηγουμενο αρθρο
Ευκαιρίες εργασίας στη Λευκάδα 27/07 έως 02/08/2015
Επομενο αρθρο
Η Shaya, ο Νίκος και ο Θοδωρής στον πεζόδρομο της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.