HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΥποτροφίες ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών

Υποτροφίες ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών

Υποτροφίες ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών

Δίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, τα παιδιά απόρων και άστεγων οικογενειών, πολύτεκνων ή τρίτεκνων και γενικά των ευπαθών ομάδων της Λευκάδας και του Μεγανησίου , θα λάβουν κατά το τρέχον έτος, ίσες ευκαιρίες και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Με συνέπεια στις αξίες της εκπαίδευσης, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Equal Society υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας και προβλέπει στην παροχή υποτροφιών για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

Οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και για το σκοπό αυτό, η Equal Society συνεργάζεται με φροντιστήρια ξένων γλωσσών του νησιού, στα οποία διδάσκει εξειδικευμένο προσωπικό την εκμάθηση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα προσφέρει 30 υποτροφίες σε νεαρά παιδιά που κατοικούν κοντά στην πόλη της Λευκάδας, στην Καρυά, στη Λυγιά στο Νυδρί αλλά και στο Μεγανήσι.
Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα ώστε τα παιδιά να ενσωματωθούν κατευθείαν στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα για να γίνουν επιλέξιμες θα πρέπει να προσκομίσουν όσα από τα κάτωθι απαραίτητα πιστοποιητικά διαθέτουν:

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
– Εκκαθαριστικό εφορίας
– Κάρτα ανεργίας του γονέα / γονείς
– Εντοπιότητα

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, συνολικά δέκα – πέντε μαθητές παρακολούθησαν εντελώς δωρεάν προγράμματα εκμάθησης ξένης γλώσσας αποκτώντας εκείνα τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων για το μέλλον τους χωρίς η οικονομική δυσχέρεια να σταθεί εμπόδιο στην επιμόρφωσή τους.

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578 από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

H Equal Society ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» και τα συγχαίρει για την κοινωνική τους προσφορά και το έντονο αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν.

viewer

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας / Δ.Ε. Ελλομένου τίμησαν εισακτέους & πρωτεύσαντες μαθητές
Επομενο αρθρο
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.