HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΦάρμακα και κολύμβηση

Φάρμακα και κολύμβηση

Καλοκαίρι, η εποχή των διακοπών και ιδιαίτερα η εποχή όπου όλοι μας χαιρόμαστε τη θάλασσα. Η επαφή μαζί της όμως, χρειάζεται προσοχή γιατί δεν λείπουν οι κίνδυνοι. Πέραν των βασικών κανόνων προστασίας που πρέπει να τηρούμε για να κολυμπήσουμε με ασφάλεια, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουμε.

Φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες μπορούν να αποτελέσουν αιτία πνιγμού. Οι κατηγορίες αυτών που ενοχοποιούνται περισσότερο είναι τα αντιυπερτασικά και τα αντιδιαβητικά φάρμακα, τα οποία δύνανται να προκαλέσουν πτώση της πίεσης (ειδικά το καλοκαίρι) ή υπογλυκαιμία αντίστοιχα.

Οι καρδιοπαθείς, οι υπερτασικοί και οι διαβητικοί είναι ασθενείς που κάνουν χρήση αυτών των φαρμάκων και είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις αυτές να ενημερώνονται λεπτομερώς από το γιατρό τους για τους πιθανούς κινδύνους από τις παρενέργειές των φαρμάκων, καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών, ούτως ώστε να έχουν όλοι ένα ευχάριστο και ασφαλές καλοκαίρι!

Αντώνης Σίδερης
Φαρμακοποιός, Διδάκτωρ Φαρμακολογίας

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήρια του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Επομενο αρθρο
Ακυβερνησία ιστιοφόρου στη Βασιλική με επτά (07) επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.