HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΦΕΛ: Το σωματείο «Ορφεύς 1937» δεν ήταν και δεν είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ωδείου στην Λευκάδα

ΦΕΛ: Το σωματείο «Ορφεύς 1937» δεν ήταν και δεν είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ωδείου στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα 8-1-2020

Μετά το από 27/12/2019 έγγραφο το οποίο στάλθηκε με email από το σωματείο «Ορφεύς 1937» στην Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας και σε άλλους 180 περίπου παραλήπτες ανά την Ελλάδα (σωματεία, Μ.Μ.Ε. κλπ) με θέμα «Συγχαρητήρια στην πρώτη μαθήτρια πτυχίου οργάνου, που πρόκειται να δοθεί σε σπουδαστή του «Ορφέα» Πόπη Τυπάλδου» και το οποίο βρίσκεται ακόμη αναρτημένο στην σελίδα του «Ορφεύς 1937» και προς αποκατάσταση της αλήθειας το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

1)Η εν λόγω υψηλού επιπέδου μουσικός της οποίας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την έως τώρα πορεία της, είναι σπουδάστρια του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια την κα Μαρία Γιαννικοπούλου, η οποία είναι και αυτή συνεργάτης του Ελληνικού Ωδείου, γεγονός το οποίο εσφαλμένα αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε.

2)Το σωματείο «Ορφεύς 1937» δεν ήταν και δεν είναι έως και σήμερα συνεργάτης του Ελληνικού Ωδείου στην Λευκάδα όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο έγγραφο του «Ορφεύς 1937».
Το μόνο σωματείο το οποίο επίσημα συνεργάζεται και εκπροσωπεί το Ελληνικό Ωδείο στην Λευκάδα είναι η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας.

3)Κανένα πτυχίο δεν πρόκειται να δοθεί από το Ελληνικό Ωδείο σε μαθητή -σπουδαστή του Ορφέα όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε. Τα πτυχία τα παίρνουν οι μαθητές που φοιτούν στο Ελληνικό Ωδείο το οποίο νομίμως εκπροσωπείται από την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας και

4)Το σωματείο «Ορφεύς 1937» το οποίο πραγματοποίησε αυτή την εξαίρετη κατά τα άλλα εκδήλωση που αφορούσε σπουδάστρια του Ελληνικού Ωδείου το οποίο επίσημα συνεργάζεται με την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, θα έπρεπε να αποστείλει μια πρόσκληση τουλάχιστον στο Δ.Σ. της Φιλαρμονικής έτσι ώστε να παραβρεθεί και αυτό σε μια τόσο σημαντική βραδιά.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως Δ.Σ. είμαστε σε αυτή την θέση έτσι ώστε να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.

Για το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας
Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

Μελάς Φίλιππος                                     Μήτσουρα Βασιλική

Προηγουμενο αρθρο
Αλλαγές στα διόδια τριών αυτοκινητοδρόμων
Επομενο αρθρο
Διακήρυξη πώλησης παλιού Οινοποιείου ΤΑΟΛ στο Κάστρο

1 Σχόλιο

  1. Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ
    9 Ιανουαρίου 2020 at 09:07 — Απάντηση

    Με το κείμενο ανακοίνωση του Ορφέα:(Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα, το πτυχιακό ρεσιτάλ κιθάρας της Πόπης Τυπάλδου, μαθήτριας της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου και σπουδάστρια του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων του Μουσικοφιλολογικού ομίλου Λευκάδας “Ορφεύς 1937”, στην τάξη της Μαρίας Γιαννικοπούλου.Το πρόγραμμά της περιλάμβανε έργα συνθετών του καθαριστικού ρεπερτορίου, όπως Kellner, Bach, Sor, Villa-Lobos, Brouwer, Tansman. Στην όμορφη και κατανυκτική ατμόσφαιρα του Ναού και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί, η Πόπη απέδωσε με αρτιότητα το απαιτητικό πρόγραμμα των πτυχιακών της εξετάσεων, που θα εκτελεστεί σε ένα μήνα στο Ελληνικό Ωδείο, με το οποίο συνεργάζεται το σωματείο.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πόπη Τυπάλδου είναι η πρώτη μαθήτρια πτυχίου οργάνου, που πρόκειται να δοθεί σε σπουδαστή του «Ορφέα».Το ΔΣ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Άννα και Μυρτώ Σταύρου για την παραχώρηση του Ναού, συγχαίρει την Πόπη Τυπάλδου για την πορεία της και της εύχεται καλή επιτυχία στις εξετάσεις της.)

    ο ΟΡΦΕΑΣ, και δικαίως, προβάλλει την δική του συμβολή στην μουσική πορεία της Τυπάλδου. Το ίδιο κάνει δικαίως και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ για όποιον μουσικό της εξελιχθεί μουσικά. Είναι όμως γεγονός ότι το έγγραφο αυτό προβάλλει περισσότερο τον ρόλο του Ορφέα και δημιουργεί εσφαλμένη εικόνα για τον ρόλο του Ελληνικού Ωδείου στην εξέλιξη της μουσικού. Η εικόνα αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό με το νεο δελτίο τύπου.

    Από την άλλη είναι γνωστό ότι η Φιλαρμονική συνεργάζεται με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ . Όμως δεν το εκπροσωπεί, δεν έχει αποκλειστικότητα. Αν το εκπροσωπούσε (ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΝΟΜΊΜΩΣ) θα έπρεπε και η Τυπάλδου να διαμορφώνει την σχέση της με το Ελληνικό Ωδείο μέσω της Φιλαρμονικής, όπως κάνουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής. Πράγμα που δεν προκύπτει ότι συμβαίνει.

    Την σχέση που έχει η Φιλαρμονική με το Ελληνικό Ωδείο μπορεί άνετα να έχει και ο ΟΡΦΕΑΣ για όσα όργανα διδάσκει. Αν τώρα υπάρχει κάποιο έγγραφο ή επιστολή ή πληρεξούσιο του Ελληνικού Ωδείου που ορίζει την Φιλαρμονική εκπρόσωπο της στην Λευκάδα για όλα τα μουσικά όργανα καλό είναι να το δημοσιοποιήσει για να τελειώσει η συζήτηση. Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και σχέση θα πρέπει να ζητηθούν και εξηγήσεις από το Ελληνικό Ωδείο που δίνει πτυχία κιθάρας εν αγνοία της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ.

    Τέλος αν ο Ορφέας λόγω του ενθουσιασμού των Διοικούντων υπερέβαλε, δεν έθιξε σε τίποτα τα συμφέροντα και το έργο της Φιλαρμονικής. Το εκπαιδευτικό έργο της Φιλαρμονικής με την δημιουργία τεράστιου αριθμού μουσικών, που πολλοί είναι επαγγελματίες σε κορυφαίες ορχήστρες, δεν μπορεί κανείς να το μειώσει. Ούτε ασχολήθηκε κανείς μέχρι σήμερα ΝΑ ΜΕΤΡΉΣΕΙ πόσο συνέβαλε η Φιλαρμονική και πόσο τα Ωδεία στην εξέλιξή τους. Όλους μουσικούς της Φιλαρμονικής τους αναφέρουμε. ΚΑΙ Η ΤΥΠΆΛΔΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΌΣ ΤΟΥ ΟΡΦΈΑ Και την καμαρώνουμε.

    Όμως αρκετά προβλήματα έχουν τα σωματεία μας, Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να δημιουργούν μόνα τους περιττές και ανώφελες συγκρούσεις.

    Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.