HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Όλοι για τη Λευκάδα»: το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη δομή

«Όλοι για τη Λευκάδα»: το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη δομή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσφατα συζητήθηκε στη Βουλή τροπολογία που κατατέθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη των δημοτικών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΔΑΠ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με κρατική χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του προσωπικού, ως μία από τις παρεμβάσεις που πρέπει να αναληφθούν στην κατεύθυνση επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας και όχι μόνο.
Η τροπολογία-πρόταση εξέλαβε διακομματικό χαρακτήρα καθώς αντίστοιχες προτάσεις κατατέθηκαν και από Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25.
Επίσης το αίτημα για μονιμοποίηση του θεσμού αυτών των δομών, καταγράφεται πλέον και ως διεκδίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εκφράζεται με τις πολλές δεκάδες ομόφωνων ψηφισμάτων Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε εντελώς αρνητικά στην πρόταση και δεν την αποδέχτηκε, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της Κοινωφελούς ΔΕΠΟΚΑΛ λειτουργεί από το 2002 στη Λευκάδα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία για παιδιά, εφήβους, με νοητική υστέρηση, σύνδρομα, αυτισμό, κινητικές αναπηρίες κ.ά., εξυπηρετώντας όχι μόνο σε επίπεδο δήμου αλλά και περιφερειακά. Το 2016 το Κέντρο αναβαθμίστηκε με τη νέα άδεια λειτουργίας να προβλέπει δύο 8ωρες βάρδιες (πρωϊνή, απογευματινή) και δυνατότητα φιλοξενίας 38 ωφελούμενων. Επακόλουθο της αναβαθμισμένης λειτουργίας του, ήταν η πρόσληψη επί πλέον προσωπικού μετά βέβαια την επιπρόσθετη σημαντική χρηματοδότηση.
Ως Δημοτική Παράταξη θεωρούμε ότι το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη δομή του Δήμου Λευκάδας, όπως επιβάλλεται για μια τόσο σημαντική και αναγκαία κοινωνική δομή με αλλαγή βέβαια και στο εργασιακό καθεστώς του προσωπικού.
Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση συνολικά για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των δήμων και των ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, αντίστοιχη με αυτή που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι σε εφαρμογή, για το “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να εντάξει το θέμα στις προτεραιότητές της και να το θέσει, ακόμη και τώρα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συνταχθεί και ο Δήμος Λευκάδας με το σύνολο της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, για την υλοποίηση αυτού του σοβαρού κοινωνικού αιτήματος.

Λευκάδα, 26/2/20
Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Προηγουμενο αρθρο
Αποκριάτικο πάρτι συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου
Επομενο αρθρο
Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ανδρομάχης Δώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.