HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΌπου γάμος και χαρά…

Όπου γάμος και χαρά…

✔ Αν δεν το έχετε καταλάβει, σας το υπενθυμίζω, ώστε να είσαστε ψυλλιασμένοι. Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ξέρω σας φαίνετε μεγάλο το διάστημα και ίσως με χαρακτηρίσετε υπερβολικό. Τα «συμπτώματα» όμως είναι πολλά, για να αποτελούν… σύμπτωση!

✔ Είναι πολλοί αυτοί που χρειάζονται για διάφορους λόγους να «ταχτοποιηθούν» και ξεκίνησαν από τώρα. Για ένα πάντως να είστε σίγουροι. Κανένας δεν σκέπτεται εσάς και εμένα. Μόνο την πάρτη τους σκέπτονται.

✔ Για παράδειγμα: μετά την παραίτηση του Σπύρου Μαργέλη από το δημοτικό συμβούλιο, εκτός από την απώλεια μιας φωνής λογικής (από τις ελάχιστες που υπήρχαν) στο δημοτικό συμβούλιο, άφησε… άστεγα και ορφανά. Και επειδή κανένας δεν έχει το γνώθι σαυτόν, κάποιοι τρέχουν εις άγραν στέγης.

✔ Ακόμα και ο δήμαρχος Μεγανησίου «βγήκε στη γύρα». Εκεί που ήταν άφαντος για δυο χρόνια, ξαφνικά «βομβαρδίζει» όλα τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις για τα έργα του. Τσιμεντόστρωσε εκεί, έφτιαξε αλλού κ.λ.π. Μάλιστα αυτοαποκαλείται με σεμνότητα «Η δημοτική Αρχή των έργων»!

✔ Το προσέξατε υποθέτω, ακόμα και ο άτυπος «εκπρόσωπος τύπου» του Δήμου χαμήλωσε τους τόνους στα μέσα μαζικής δικτύωσης, όσον αφορά τα τοπικά θέματα. Άφησε τις κόντρες, τη χολή, το λούμπεν φρασεολόγιο και ξεκίνησε να δείχνει όμορφα ηλιοβασιλέματα! Κρίμα που δεν έχω facebook να παρακολουθώ όλη την γκάμα της μεταμόρφωσής του και αρκούμαι σε ό,τι μου δείχνουν οι φίλοι. Μην ξεχνάτε πάντως την παροιμία: «Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν τ` αλλάζει»

✔ Εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει και υποψήφιος βουλευτής άστεγος μέχρι στιγμής. Κι αυτός δεν έχει πρόβλημα κόμματος. Κολλά παντού. Φτάνει να του δοθεί η δυνατότητα να μας… σώσει! Για το καλό μας κι αυτός. Κοιμάται και ξυπνά με μια και μόνη έννοια. Πως θα προσφέρει στον τόπο του, που δεν είναι και τόπος του!!

✔ Εκείνοι που έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο είναι οι δημαρχιακοί. Όπου γάμος και χαρά, πρώτες και καλύτερες οι «κεφαλές» του Δήμου. Τι εσπερινοί, τι λειτουργίες, τι αγιασμοί, τι βιολιά και πανηγύρια όλα… τα σφάζουν. Τόσο που αναρωτιέται ο καλόπιστος δημότης, πότε δουλεύουν; Άσε που κάποιοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Οπότε η παρουσία τους στις θρησκευτικές τελετές τι έννοια έχει; Σε τι θεό πιστεύουν;

✔ Εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, που έχουμε στις πλάτες μας τις τύχες μιας οικογένειας, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Δεν μπορούμε να «καταναλώσουμε» ούτε ένα πανηγύρι την εβδομάδα. Αυτοί πότε προλαβαίνουν και δουλεύουν; Εκτός κι αν δεν δουλεύουν. Εκτός και αν από τώρα και πέρα δουλέυει μόνο η προπαγάνδα. Είναι μανούλες στο να κάνουν τη νύχτα μέρα. Καθώς κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και μετέρχονται τις ίδιες ταχτικές με την κεντρική κυβέρνηση, αυτή θα τους βοηθήσει με κάθε τρόπο.

✔ Θα μας υποσχεθούν μέχρι και ζεύξη του νησιού. Μην ξεχνάτε πως ματαίωσαν την υπάρχουσα έτοιμη μελέτη. Μην ξεχνάτε, πως, ό,τι και να βάλουν στη θέση της υπόγειας ζεύξης, (με τις καλύτερες συνθήκες), θα χρειαστεί δέκα χρόνια να υλοποιηθεί. Για 10 χρόνια η πόλη της Λευκάδας, οι Μύλοι και η Γύρα θα βιάζονται ανεπανόρθωτα κάθε καλοκαίρι.

✔ Το εργάκι Κινέζοι επενδυτές, θα παίζει συνεχώς από τώρα και πέρα με μικρές αλλαγές από τους δημαρχιακούς. Αξίζει να διαβάσει κάποιος με προσοχή την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου για τους επενδυτές από το HONG KONG. Είναι μνημείο χαζομάρας. Ξεκινά με επενδυτές. Μετά σου λέει τι επενδύσεις να γίνουν στη Λευκάδα; Βαριά βιομηχανία; Δεν τη θέλουμε. Παρακάτω τους αναφέρει ως τουρίστες. Μα, είναι άλλο πράγμα οι τουρίστες άλλο οι επενδυτές! Και σε τι τομέα θα επενδύσουν; Μήπως στο θαλάσσιο τουρισμό; Μα οι ίδιοι οι δημαρχικοί απέρριψαν πρόταση για την κατασκευή μαρίνας διαχείμασης σκαφών από ντόπιους επενδυτές! Στη συνέχεια ρίχνει στην αρένα ότι οι κινέζοι «επενδυτοτουρίστες» ενδιαφέρονται για τους μήνες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, για να τσιμπήσουν οι αδαείς Λευκαδίτες.
Και στο τέλος καταλήγει: «Επίσης συμφώνησε αρχικά για εφαρμογή προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και ενδεχόμενης αδερφοποίησης με τη Λευκάδα»! Οι επενδυτές που έγιναν χειμερινοί τουρίστες και μετά φοιτητές και ξεπετάχτηκε και ένα ταξιδάκι στο ενδιάμεσο με την αδελφοποίηση!

✔ Πάντως, (έχει γραφτεί κατά κόρον), η παρούσα βουλή από άποψη ποιότητας των βουλευτών, είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Κάτι ανάλογο έγινε και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επομένως και σε τοπικό επίπεδο δεν αποτελούμε εξαίρεση…

Σας θέλω ψυλλιασμένους. Βλέπουμε και θα δούμε πολλά μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις βουλευτικές, όποτε γίνουν. Μην καταπίνετε αμάσητη τροφή. Φιλτράρετε ό,τι σερβίρεται. Τα πάντα. Ακόμα και τους ξαφνικούς έρωτες ή μάλλον κυρίως αυτούς…

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού τουριστικού σκάφους «ΑΘΗΝΑ»
Επομενο αρθρο
Αναφορά για την έλλειψη γιατρών στο Μεγανήσι κατέθεσε ο Θανάσης Καββαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.