HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΌταν δεν υπάρχουν νεκροί, μάλλον είναι καλός ο απολογισμός

Όταν δεν υπάρχουν νεκροί, μάλλον είναι καλός ο απολογισμός

Ένας εξαιρετικός απολογισμός, προχθές Δευτέρα, στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας. Είχαμε δύο τροχαία ατυχήματα και μόνο έναν ελαφρύ τραυματισμό. Ευτυχώς κανέναν νεκρό! Υπ’ αυτή την έννοια μιλάμε για… καλό απολογισμό.

Γιατί, είναι νομοτέλεια κάθε βροχερή μέρα του χρόνου να υπάρχει ένα τουλάχιστον τροχαίο ατύχημα στον συγκεκριμένο δρόμο. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει εκ των προτέρων είναι αν θα υπάρξουν θύματα ή όχι… Και βέβαια μπορεί εσχάτως να έγιναν κάποιες μικρές παρεμβάσεις συντήρησης του συγκεκριμένου δρόμου σε ορισμένα σημεία, όμως ο δρόμος Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα παραμένει με διαφορά ο πιο επικίνδυνος και πιο αιματοβαμμένος δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τη δεκαετία 2006 – 2016 σημειώθηκαν 1.330 τροχαία ατυχήματα, όπου 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 198 τραυματίστηκαν. Να λοιπόν γιατί το Άκτιο – Αμβρακία είναι το πιο σημαντικό έργο μετά την Ιόνια Οδό. Ας ελπίσουμε μετά την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών ο διαγωνισμός για την εργολαβία – σκούπα, αυτού του σύγχρονου γεφυριού της Άρτας, το έργο να ξεμπλοκάρει οριστικά και να ολοκληρωθεί.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια Πανλευκάδιου για τον θάνατο του Περικλή Βασιλάκη
Επομενο αρθρο
Δήλωση Κ. Δρακονταειδή για την αναστολή ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.