HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆγνωστοι βανδάλισαν με γκράφιτι την ιστορική σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι (ανανέωση)

Άγνωστοι βανδάλισαν με γκράφιτι την ιστορική σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι (ανανέωση)

Την ιστορική σπηλιά που κρύβονταν κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο το θρυλικό υποβρύχιο «Παπανικολής» έβαλαν ως στόχο άγνωστοι βάνδαλοι χρησιμοποιώντας την ως πίνακα για γκράφιτι. Το θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του ιστορικού μνημείου είναι άκρως αποκρουστικό και τίθεται ζήτημα άμεσης απομάκρυνσής του.

Το μνημείο εκτός από ιστορική έχει και μεγάλη αρχαιολογική σημασία, αφού εικάζεται ότι κατοικούνταν την πλειστόκαινος εποχή, σύμφωνα και με τις τελευταίες γεωλογικές έρευνες που έγιναν σχετικά πρόσφατα στο Μεγανήσι.

Δεν γνωρίζουμε εάν το θέμα έχει έρθει σε γνώση των αρμοδίων για την απομάκρυνση της αυθαιρεσίας και της ανευθυνότητας των δημιουργών, που εικάζεται λόγω του περιεχομένου ότι πρόκειται για τουρίστες προερχόμενους από χώρες του λεγόμενου πρώην «ανατολικού μπλοκ».

“Όπως και να “χει το πράγμα, καλούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λευκάδας να δράσουν άμεσα και ν΄ απομακρύνουν την χυδαιότητα από το μοναδικό τουριστικό μνημείο της περιοχής μας.

45

Διαστάσεων περίπου 1χ3 μέτρα η παρέμβαση στον εσωτερικό τοίχο αριστερά του σπηλαίου, με κόκκινα γράμματα. Θα αποκατασταθεί η ζημιά μας είπαν από τον δήμο Μεγανησίου που έσπευσαν άμεσα να έχουν εικόνα στέλνοντας τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Κονιδάρη, όμως προβληματίζονται για την ελλιπή φύλαξη του ιστορικού σπηλαίου.

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Εισηγήσεις επί θεμάτων της αριθμ. 10ης/2015 συνεδρίασης του Δ.Σ. Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ιερά Μονή Φανερωμένης στη Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΛΙΤΣΑΣ
    8 Ιουνίου 2015 at 13:22 — Απάντηση

    Μήπως έχετε κάποιες φωτογραφίες από τα γκράφιτι να δούμε το μέγεθος της παρέμβασης; …Η εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας είναι ενήμερη για την παρέμβαση αυτή….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.