HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΆδεια φυσίγγια κοντά στην αποικία των Φλαμίγκος

Άδεια φυσίγγια κοντά στην αποικία των Φλαμίγκος

Πριν από σχεδόν ένα μήνα, είχαμε διαβάσει την καταγγελία και την περιπέτεια της κ. Πέλας Καλογήρου (Εκπρόσωπου του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων), όταν βγαίνοντας από τη γέφυρα και κοντά στην αποικία των Φλαμίγκος βρέθηκε μπροστά σε κυνηγό που στόχευε προς τη θάλασσα. [Διαβάστε την καταγγελία εδώ].

Σήμερα η ίδια αφού πέρασα τη γέφυρα, αναζητώντας τα πανέμορφα Φλαμίγκος – δεν φαίνονταν δίπλα στο δρόμο- και πριν τη στροφή για την Πλαγιά, έστριψα αριστερά στο χωμάτινο δρομάκι που οδηγεί στη θάλασσα. Τα φλαμίγκος τα συνάντησα κοντά στα διαβασίδια και το κοπαδάκι μου φάνηκε μικρό.Σε τουλάχιστον δυο σημεία στο μικρό κομμάτι του δρόμου που διέσχισα και δίπλα στη θάλασσα υπήρχαν πολλά άδεια φυσίγγια.

DSCN2127

DSCN2126

Το γεγονός μαρτυρά, ότι η περιπέτεια της επισκέπτριας στο νησί μας και η συνάντηση της με τον επίδοξο κυνηγό, δεν ήταν μια εξαίρεση. Πρέπει να υπάρχουν συστηματικοί κυνηγοί στην περιοχή.

Το μυαλό μου σταματά μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Δεν ξέρω ειλικρινά που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν τόσα φυσίγγια. Από την άλλη επειδή η περιοχή είναι κάπως «μπερδεμένη» είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν μέτρα, και να βρεθούν αρμόδιοι. Ακόμα κι αν δεν στοχεύουν τα Φλαμίγκος, ο θόρυβος από τις τουφεκιές τα τρομάζει και τα διώχνει.

Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι η δική μας ευαισθητοποίηση. Τα φλαμίγκος απ΄ όσο θυμάμαι ούτε και τον περσυνό χειμώνα ήρθαν στο Ιβάρι της πόλης. Εκεί θα ήταν ασφαλή. Προτίμησαν όπως και φέτος την περιοχή του Τεκέ…

Δεν μπορώ ειλικρινά να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συγκινούνται από την ομορφιά και τη χάρη αυτών των πουλιών, που δεν αισθάνονται στη θέα τους το μεγαλείο της φύσης, που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εύνοια και χάρη για μας η παρουσία τους στην περιοχή.

Προηγουμενο αρθρο
Παιδιά που ήταν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα συμμετείχε στη γιορτή Πανελλαδικού ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.