HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος

Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύει μέχρι το Πάσχα, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ασφαλώς και θα υπάρξουν αστυνομικά μέτρα για να αποφευχθεί η μετάβαση πολιτών στα χωριά τους.

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κοροναϊό.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων, άρα και των γιατρών για τους επόμενους μήνες.
Εξήγησε ότι θα πληρωθούν τα δάνεια αυτά από το υπουργείο Ανάπτυξης και υπολογίζεται ότι το κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ.

Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους κλάδους «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».

Τι θα γίνει με την ενίσχυση των επιστημόνων

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει τους επιστήμονες στους δικαιούχους των 800 ευρώ. Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα 600 ευρώ της τηλεκατάρτησης τις απέδωσε στο ότι ενδεχομένως δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να εξηγήσει ότι θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και πως δεν ήταν υποτιμητικό για τους επιστήμονες, αλλά επιλέχθηκε για να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι.

«Αυτή η η κρίση θα έχει χαρακτήρα μαραθωνίου, όχι 100 μέτρων. Αν ξοδέψουμε όλες μας τις δυνάμεις τώρα δεν θα τις έχουμε μετά όταν χρειαστούν.», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Μέρκελ ως υποκείμενο «νόσημα» της Ευρώπης
Επομενο αρθρο
Φωτογραφίες της Λευκάδας του Hansruedi Hofmann

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.