HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΆκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…

Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…

Το δικό τους δράμα ζουν εδώ και οκτώ ημέρες οι συγγενείς και οι φίλοι όσων χάθηκαν τόσο άδοξα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, το οποίο έγραψε μία φίλη της οικογένειας Φύτρου, που ξεκληρίστηκε στην πυρκαγιά στο Μάτι, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Η ανοιχτή επιστολή της γυναίκας, που έχει τίτλο «Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου», απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «The President». Στο κείμενο, η γυναίκα, που υπογράφει ως Ανίτα, κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον μάλιστα «ψευτόμαγκα».

Ολόκληρο το κείμενο

Το παίζεις ψευτόμαγκας γιατί υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – πολίτες – πολιτικοί που περιμένουν, ως είθισται από αρχαιοτάτων χρόνων, να ταφούν οι νεκροί τους για να σου απαντήσουν. Υπάρχουν δημοκράτες που περιμένουν να καταλαγιάσει ακόμα κ ο θυμός τους πριν σου απαντήσουν.

Οι δικοί μου νεκροί, ότι απέμεινε από το κορμάκι τους, βρίσκονται πια στο χώμα… για πάντα.

Άκου λοιπόν Αλέξη,
Από σήμερα εσυ κ οι όμοιοί σου είστε εχθροί μου.
Προσωπικοί εχθροί μου, όχι της χώρας. Δικοί μου εχθροί.
ΟΧΙ γιατί είπες τερατώδη ψέμματα σ έναν βασανισμένο λαό για να αρπάξεις την εξουσία
ΟΧΙ γιατί έριξες τη χώρα στο γκρεμό την ώρα που απέφευγε το χείλος του
Όχι γιατί μου πρότεινες το βράδυ των εκλογών από το μπαλκόνι σου, ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω
ΟΧΙ γιατί έκανες στροφή στον «κυβερνητισμό» !!! 360ο μοιρών στροφή, μόνο αυτή έμαθες στο Πολυτεχνείο
ΟΧΙ γιατί μισείς τη μεσαία τάξη που σε γέννησε και σε εξέθρεψε κηφήνα – αμπελοφιλόσοφο
ΟΧΙ γιατί συνθλίβεις κάθε παραγωγική δύναμη που σπρώχνει τη χώρα προς τα πάνω
ΟΧΙ γιατί ελέγχεις όλες τις διακριτές εξουσίες ως άλλος δικτατορίσκος
ΟΧΙ γιατί μισείς την ελεύθερη γνώμη και προσπαθείς συνειδητά για την εξόντωση όσων διαφωνούν
ΟΧΙ γιατί έδωσες σύνθημα στα φιλαράκια σου για πλιάτσικο στη δημόσια ζωή της χώρας
ΟΧΙ γιατί πουλάς Τιμαλφή – Ιερά κ Όσια και γίνεσαι ο ικανότερος σφουγγοκωλαριος όλων των εποχών
ΟΧΙ γιατί χαϊδεύεις τη βία κ τους νταβαντζηδες της για να γαλουχήσεις με δηλητήριο τη νέα γενιά
ΟΧΙ γιατί με αναγκάζεις να φυγαδεύσω τα παιδιά μου από τη χώρα
ΟΧΙ γιατί άφησες ανθρώπους να καούν στο βωμό της ασχετοσύνης σου

Αλλά γιατί ….

μ έκανες να ντρέπομαι για τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι ενός αριστερού ΕΑΜίτη που, αμούστακος ακόμη, έτρεξε πίσω από τον Άρη. Πίστεψε σ έναν καλύτερο – δίκαιο κόσμο… πολέμησε … έχασε … διδάχτηκε.
Ντρέπομαι να πω αυτό που άλλοτε καυχιόμουν και ηλπιζα να το διδάξω στα παιδιά μου, τώρα που μεγαλώνουν σ έναν στρεβλό κόσμο.
Ντρέπομαι να πω πως έχω ήθος, ηθική, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αξίες της αριστεράς με τις οποίες πορεύτηκα κ έγινα 50 χρόνων.
Για να έρθεις εσύ και να ντραπώ. Πολύ. Και να μην ξέρω τι να πω στα παιδιά μου.
Ξέρεις Αλέξη;
Υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί που μαζί, με τον πατέρα μου κ όσους έζησαν εμφύλιο, έκατσαν και έφτιαξαν μια δημοκρατία. Με κόπο κ πόνο είναι η αλήθεια … Μια δημοκρατία που σου επέτρεψε να εκλεγείς, εσυ και οι όμοιοί σου.
Και ήρθες για να ανασύρεις από την ψυχή του Έλληνα τα πιο ταπεινά του ένστικτα, αυτά που μπορείς να αναγνωρίσεις καλά και να τα ελέγξεις.
Εμφύλιος λοιπόν;
Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία;
Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.
Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.
Δημοκρατικά από το λαό.
Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.
Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου.
Το οφείλω. Στα δυο ξανθά αγγελούδια που έθαψα σήμερα.
Το οφείλω. Στο τελευταίο άδειο βλέμμα της ΜΑΝΑΣ τους, πριν αποσυρθεί από τα εγκόσμια για πάντα.

Αννίτα Π.
Ντροπιασμένη
Αηδιασμένη
Άοπλη στρατιώτης της δημοκρατικής λογικής

Σημειώνεται ότι η κηδεία της 13χρονης Εβίτας, του 11χρονου Ανδρέα και του πατέρα τους Γρηγόρη, που έχασαν τις ζωές τους στη φονική φωτιά, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.
————————–

Η Βαρβάρα Βουκάκη για την επιστολή «Ακου να σου πώ Αλέξη»: Υπάρχουν κείμενα που έχουν αναρτηθεί χωρίς την έγκρισή μου

Σαφείς αποστάσεις από την επιστολή φίλης της οικογένειάς της, που απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και στο διαδίκτυο, παίρνει η Βαρβάρα Βουκάκη, η τραγική μητέρα που έχασε στην φωτιά στο Μάτι, τα δυο της παιδιά και τον σύζυγό της Ανδρέα.

Η Βαρβάρα Βουκάκη, σχολιάζοντας την επιστολή φίλης της οικογένειας, όπως παρουσιάστηκε και με τίτλο «Ακου να σου πώ Αλέξη», ζητά απο τους φίλους της να μην δημοσιοποιούν προσωπικές στιγμές της οικογένειάς της και οτιδήποτε σχετικό αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς της. Παρακαλεί δε να αποσύρουν πιθανά κείμενα η αναρτήσεις που την αφορούν άμεσα η έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή της.

Αναφέρει η Βαρβάρα Βουκάκη:

Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα. 
Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. 
Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. 
Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. 

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Βαρβάρα Βουκάκη

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Καλοκαιρινές διαδρομές στην χώρα με φωτογραφίες επισκεπτών
Επομενο αρθρο
Τέλος Σεπτεμβρίου στην κυκλοφορία τα πρώτα 15χλμ του Άκτιο-Αμβρακία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.