HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆλλες εποχές, άλλες μελωδίες!

Άλλες εποχές, άλλες μελωδίες!

Στο ανεύθυνο και αναποτελεσματικό κράτος που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, κυκλοφορούσε ευρύτατα το σλόγκαν: «Όταν το κράτος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, δημιουργεί επιτροπή για την επίλυσή του»! Σήμερα με την καινούργια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα μπορούμε κάλλιστα να λέμε, αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, αν θέλεις να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο, μπορείς να κάνεις «τσιριμόνιες» και θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε την ανακοίνωση που έστειλε η Περιφέρεια στα Μέσα ενημέρωσης για την «Πανιόνια κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία» και η λογική βαράει καμπανάκια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι απόλυτα σωστά διατυπωμένο στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης: «έχοντας υπ’ όψη την επιδείνωση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σύστημα λειτουργίας της δημόσιας υγείας στα Νησιά μας, γεγονός που επιτείνεται ιδιαίτερα λόγω της αύξησης των χρηστών κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο…». Έχουμε λοιπόν εντοπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα: διαλυμένα Νοσοκομεία εν όψει μιας τουριστικής περιόδου που θα πολλαπλασιάσει τον πληθυσμό στα Ιόνια Νησιά.

Γνωρίζουμε λοιπόν το πρόβλημα, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί τη λύση του. Ο αρμόδιος Περιφερειάρχης που αποτελεί μάλιστα μέρος της κρατικής διαχείρισης, οφείλει να συγκεντρώσει τα στοιχεία, να τα διαβιβάσει στον υπουργό, στην ανάγκη να πάει και στην Αθήνα να τον συναντήσει και να μην φύγει αν δεν έχει θετική έκβαση του προβλήματος.

Παρακολουθείστε με ποιο τρόπο η Περιφέρεια αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

1) Όρισε την Πέμπτη 4/06/2015 ως «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά».

2) Την ημέρα αυτή κλείνει τις Περιφέρειες. Τώρα πως οι κλειστές υπηρεσίες των Περιφερειών, πως η ταλαιπωρία όσων δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν εκείνη την ημέρα, βοηθά την επίλυση του προβλήματος της Υγείας, αυτό είναι προς αναζήτηση.

3) Στους χώρους μπροστά από τα γραφεία των Περιφερειών οργανώνει συγκεντρώσεις προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να κατατεθούν απόψεις φορέων και πολιτών και να διαμορφωθεί το πλαίσιο των αιτημάτων για λύση προς την 6η ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως αν κάποιος φορέας π.χ. ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, έχουν να καταθέσουν κάποια πρόταση δεν θα μεταβούν στο γραφείο κάποιου αρμοδίου. Στο πεζοδρόμιο, δίπλα στην ντουντούκα ο φορέας θα καταθέσει την πρότασή του! Ξεχάστε λοιπόν την εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για ανθρώπους που συζητούν γύρω από κάποιο τραπέζι. Τώρα οι προτάσεις κατατίθενται στο … πεζοδρόμιο, στα όρθια!

4) Η ΠΙΝ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή, ώστε με μαζικό και δυναμικό τρόπο να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν.

Το ερωτήματα που εύλογα ανακύπτουν: Με μια φιλολαϊκή κυβέρνηση από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, τι χρειάζεται όλη αυτή η αντιπαλότητα; Ο Περιφερειάρχης και η κυβέρνηση δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα; Δεν αρκεί η παρέμβαση του Περιφερειάρχη; Γιατί πρέπει να βγούμε στο δρόμο να φωνάζουμε; Σε κουφούς απευθυνόμαστε; Με βάση ποια στοιχεία πιστεύουμε πως άμα γίνουν όλα αυτά, θα μας προσέξει η κυβέρνηση κάτι που δεν κάνει τώρα. Τα δεδομένα για την κατάντια των Νοσοκομείων είναι ατράνταχτα. Η αύξηση του πληθυσμού λόγω των τουριστών στα Ιόνια νησιά είναι μετρημένη και καταγεγραμμένη. Τι χρειάζεται όλο αυτό το πανηγυράκι; Ποιον εξυπηρετεί; Πάντως όχι την υγεία.

Αφού λοιπόν γίνουν όλα αυτά στην «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά», θα βγει κάποιο ψήφισμα που θα σταλεί στην 6η ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Και η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά!

Τα προβλήματα βεβαίως δεν λύνονται με αυτό τον τρόπο. Αλλά ως πολίτες δεν πρόκειται να πλήξουμε. Θα έχουμε ευχάριστες ατραξιόν. Άλλες εποχές, άλλες μελωδίες!

Ο Αυτοδιοικητικός

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ορφέας στη Ζάκυνθο στις εκδηλώσεις της GIOSTRA DI ZANTE
Επομενο αρθρο
Στα άδυτα της «Χριστίνας» του Ωνάση

1 Σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ Π
    2 Ιουνίου 2015 at 08:56 — Απάντηση

    Φίλοι, μπλέξαμε με παλαβούς και άσχετους! Και μπλέξαμε άγρια! Ο Θεός να βάλει το χέρι του (και που να το πρωτοβάλλει δηλαδή!)

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.