HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΆνοιξε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας

Άνοιξε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 4 Νοεμβρίου 2019

Άνοιξε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας – Επίσκεψη του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο Νοσοκομείο

Άνοιξε σήμερα, έπειτα από ολιγοήμερη παύση της λειτουργίας της, η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, κ. Πολύγνωτο Κλωνάρη, Ιατρό Μικροβιολόγο, ο οποίος διατελεί χρέη Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και έχει την ευθύνη του Νοσοκομείου μέχρι τον ορισμό νέου Διοικητή.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκα ότι η Καρδιολογική Κλινική έπαυσε τη λειτουργία της. Ο λόγος ήταν η αδυναμία κάλυψης των εφημεριών, λόγω έλλειψης ιατρών, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εισαγωγές νέων ασθενών, ενώ δόθηκε εντολή οι ήδη νοσηλευόμενοι να προωθηθούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα, επισκέφθηκα τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ.Ιωάννη Καρβέλη, ζητώντας την διάθεση ικανού αριθμού ιατρών, προκειμένου η κλινική να επαναλειτουργήσει. Έπειτα από τις δικές του άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, εξασφαλίστηκαν τέσσερις γιατροί – από το Νοσοκομείο Φιλιατών, το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγ.Αντρέας – οι οποίοι θα καλύψουν όλες τις εφημερίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Επιπλέον, επισημαίνω ότι τις προηγούμενες ημέρες, ιατρός αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα κάλυψε μέρος των εφημεριών.

Θέλω να εξάρω και να ευχαριστήσω τους γιατρούς, οι οποίοι με επαγγελματικές και προσωπικές θυσίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τα εξαντλητικά ωράρια, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με ανιδιοτέλεια και υψηλή αίσθηση καθήκοντος. Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτούς, όσο κυρίως τους πολίτες της Λευκάδας, ότι έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι διαθέσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία είναι προσωρινές και ότι προσπαθούμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε οριστικές λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου. Έπειτα από την προκήρυξη για 11 μόνιμους ιατρούς, την οποία αναμένουμε σύντομα, καθώς και τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για προκηρύξεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, είμαι βέβαιος ότι το Νοσοκομείο θα προσφέρει απρόσκοπτα ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους Λευκαδίτες.»

Προηγουμενο αρθρο
Λαϊκή Συνέλευση στον οικισμό Παλαιοκατούνας
Επομενο αρθρο
Οι σύντροφοι του Οδυσσέα αρνούνται τον εξανθρωπισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.