HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆνοιξε σήμερα στη Λευκάδα το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»

Άνοιξε σήμερα στη Λευκάδα το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»

Άνοιξε σήμερα στη Λευκάδα το σουπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη θέση του πρώην καταστήματος «Μαρινόπουλος» δίπλα στο ΚΤΕΛ, αφού οι επιχειρήσεις Μαρινόπουλος πέρασαν πλέον από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Ήταν 1936 στη Λευκάδα, όταν ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, πατέρας της Θεοδώρας, του Γιάννη, του Σπύρου και του Νάσου, διατηρούσε μία επιτυχημένη εταιρεία εισαγωγών ξυλείας και εξαγωγών κρασιών. Τη χρονιά εκείνη, η επιχείρησή του καταστράφηκε οικονομικά, έπειτα από την απώλεια μιας μεγάλης παρτίδας εμπορευμάτων που αποστέλλονταν στο εξωτερικό.

Μαζί με την οικογένειά του βρέθηκαν στην Αθήνα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς όμως εκείνος και η σύζυγός του θα χάσουν τη ζωή τους, καταβεβλημένοι από τις κακουχίες της Κατοχής. Οι δύο μεγάλοι γιοι του, ο Γιάννης και ο Σπύρος, θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά του στο εμπόριο και στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ξεκίνησαν να διαθέτουν κεχρί, κανναβούρι, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στην Κεντρική Αγορά. Ο τρίτος γιος του, ο Νάσος, ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού και προσχώρησε στην επιχείρηση αρκετά χρόνια αργότερα.

Τα δύο αδέλφια Σκλαβενίτη στρέφονται στο εμπόριο ειδών μπακαλικής και μπαχαρικών, ενώ το 1950 γνωρίζονται με τον μικρασιατικής καταγωγής Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 1954 οι Σπύρος και Γιάννης Σκλαβενίτης μαζί με το Μιλτιάδη Παπαδόπουλο δημιουργούν την εταιρεία «Σ. Σκλαβενίτης και Σία Ο.Ε.», που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της συσκευασίας μπαχαρικών σε καρτέλες και στη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία. Ακολούθησε τον Ιούνιο του 1967 η «ΤΗΛΕΞΥΠ», μια εταιρεία που δεχόταν τηλεφωνικές παραγγελίες και παρέδιδε τρόφιμα κατ’ οίκον σε τιμές χονδρικής.

Έπειτα από 11 χρόνια αφού είδαν τις δουλειές τους να μεγαλώνουν, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά οικοπέδου στον Κηφισό για να στεγάσουν τα γραφεία της επιχείρησης και να δημιουργήσουν αποθήκη έκτασης 500 τ.μ. για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών τους.

Η σημερινή αλυσίδα έκανε τα πρώτα της βήματα σε αυτό το χώρο, στις αρχές του 1969. Στο ισόγειο του κτιρίου επί της λεωφόρου Κηφισού στον αριθμό 80, όπου δημιουργήθηκε το πρώτο σούπερ μάρκετ τη γνωστής αλυσίδας. Σε ένα μικρό γραφειάκι στον ίδιο χώρο, βρισκόταν το.. στρατηγείο της εταιρείας, όπου οι τρεις μέτοχοι λάμβαναν καθημερινά τις αποφάσεις τους και έκαναν σχέδια για το μέλλον της εταιρείας.

Δύο χρόνια αργότερα ιδρύεται νέο κατάστημα στο Περιστέρι στην περιοχή της Κολοκυνθούς. Την ίδια χρονιά οι δύο εταιρείες συγχωνεύονται και έτσι δημιουργείται η «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.». Το 1975 η επωνυμία αποφασίζει να επεκταθεί σε νέες περιοχές εντός της Αθήνας… Η πορεία της επιχείρησης μέχρι σήμερα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.
Η επιχείρηση είναι επίσης γνωστή για τις πολύ καλές εργασιακές συνθήκες που παρέχει στο προσωπικό της.

Σχετικά Άρθρα:
Βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Επιχείρηση Ι&Σ Σκλαβενίτης: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος
Σκλαβενίτης: Από τη Λευκάδα στην Αθήνα
Οικογένεια Σκλαβενίτη: Ποιοι είναι οι Λευκαδίτες που θέλουν τον Μαρινόπουλο
Το βιογραφικό του Σπύρου Σκλαβενίτη που βραβεύεται από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πανηγύρι Αγίου Ηλία στο Σπανοχώρι
Επομενο αρθρο
Ευκλέας Λευκάδας: με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι δυο επιδείξεις Taekwon-Do

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.