HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρθρο – παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Άρθρο – παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Το Επιμελητήριο είναι ένας πολύ ισχυρός θεσμός με σκοπό την δημιουργία θετικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και τη παροχή κάθε δυνατής συνδρομής στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στον Επιμελητηριακό θεσμό δεν χωρούν κομματικές αποχρώσεις, δεν ωριμάζουν πολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές. Απεναντίας, καλλιεργεί τη δημιουργική δραστηριότητα, που θα ενισχύσει τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες και θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Πολλοί αντιλαμβάνονται εσφαλμένα το Επιμελητήριο και θεωρούν ότι όλα λειτουργούν με γνώμονα άλλα κριτήρια και άλλες συνθήκες σε σχέση με τις προαναφερθείσες. Όμως, τα τελευταία έξι χρόνια μέσα από μεθοδική και οργανωμένη δουλειά όλοι μαζί καταφέραμε να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Λευκάδας, το καταστήσαμε κέντρο της επιχειρηματικότητας (όπως εξάλλου οφείλει να είναι) και οικοδομήσαμε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των μελών του.

Με το σκεπτικό αυτό αθροίσαμε περισσότερες δυνάμεις, δημιουργήσαμε κλίμα εμπιστοσύνης, περιορίσαμε την γραφειοκρατία και εισάγαμε σύγχρονες μεθόδους συλλογικής διοίκησης που μας οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι υποσχεθήκαμε και υλοποιήσαμε το 90% όσων σας είχαμε υποσχεθεί πριν από έξι χρόνια στις προεκλογικές δηλώσεις του συνδυασμού μας κατά τις αρχαιρεσίες του 2011. Δεν αρκεστήκαμε, όμως, μόνο σε όσα είχαμε δεσμευτεί, αλλά έχουμε πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων, που έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Με αγάπη και μεράκι συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε ένα ακόμη πιο δυνατό Επιμελητήριο με παρεμβατικό ρόλο στην κοινωνία, με θεσμική αποδοχή και πάνω από όλα με πρωτοβουλίες για την στήριξη της τοπικής αγοράς

Το Επιμελητήριο δεν εκπροσωπεί προσωπικές απόψεις και θέσεις, αντίθετα εκφράζει την αυθεντική ανάγκη για σωστή εκπροσώπηση, την επιθυμία για την συνέχιση της ίδιας και ακόμη πιο δυναμικής Επιμελητηριακής πολιτικής, που θα αθροίζει και δεν θα αφαιρεί, που θα ενώνει και δεν θα χωρίζει, που θα ακούει χωρίς δογματισμούς και θα επιβραβεύει την δουλειά πάνω από όλα και όλους.

Με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για προσφορά, με εμπειρία, με καθαρό μυαλό και νέες ιδέες συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας για ένα δυνατό Επιμελητήριο, για μια ισχυρή Λευκάδα.

Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Κλειστά θα παραμείνουν τα Φροντιστήρια την Παρασκευή 17/11
Επομενο αρθρο
Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Αγρίνιο διοργανώνει το Σωματείο φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.