HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΆρθρο του Γιάννη Πολίτη για το μουσείο Δήμου Τσέλιου στο Μεγανήσι

Άρθρο του Γιάννη Πολίτη για το μουσείο Δήμου Τσέλιου στο Μεγανήσι

(Το πατρικό σπίτι του αγωνιστή στρατηγού Δημοτσέλιου (1785-1854) στο Σπαρτοχώρι Μεγανησίου κινδυνεύει να κατεδαφιστεί από τον Δήμο Μεγανησίου. Πρόκειται για το μοναδικό κτήριο σε όλο το Μεγανήσι που συνδέεται με μια ιστορική προσωπικότητα! Οι κάτοικοι ζητούν να σωθεί και να λειτουργήσει ως μουσείο. Το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ιονίων Νήσων θα επανεξετάσει το ζήτημα.)

Του Γιάννη Λ. Πολίτη δημοσιογράφου

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ

Μεγάλωσα με το θρύλο του Δήμου Τσέλιου. Στο σαλόνι του δασκάλου μας, του Τάκη Αργύρη πάνω από τον κομό, δέσποζε η ελαιογραφία με το πορτραίτο του μεγάλου αγωνιστή της επανάστασης του 1821. Του Αγίου Δημητρίου όταν επισκεπτόμασταν για ευχές το δάσκαλό μας πάντα μιλούσε για την ανδρεία του μεγανησιώτη ήρωα.

Που να ήξερα σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, ότι στην αποθήκη του συνεταιρισμού εκεί που παίζαμε τις κρύες μέρες του χειμώνα, πάνω στο λιοκόκκι ότι ήταν το σπίτι του.

Χάρη σε μια τυχαία ανακάλυψη των ερευνητών στο Ιστορικό Αρχείο της Λευκάδας άνοιξε ένα παράθυρο στην ιστορία του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε όλοι στην δημιουργία ενός ιστορικού μουσείου και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένου στον Γέρο Δήμο!

Εύχομαι η δημοτική αρχή, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη του μεγάλου ήρωα και να τιμήσουν τους ανιδιοτελείς αγώνες του !

Αθήνα 19. 11. 2017.

Προηγουμενο αρθρο
Ήττα της Νίκης από τον Φάρο Κερατσινίου - Δήλωση Νίκου Δουβίτσα -ΦΩΤΟ
Επομενο αρθρο
12 σπάνιες φωτογραφίες από το «πλωτό ανάκτορο» του Αριστοτέλη Ωνάση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.