HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΆρση της βουλευτικής ασυλίας του ζήτησε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Άρση της βουλευτικής ασυλίας του ζήτησε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Αρχικά θα ήθελα να δηλώσω το σεβασμό μου και να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που θέλησαν να με απαλλάξουν από τη διαδικασία, για μια υπόθεση που, εκ των πραγμάτων, δεν αντέχει οποιαδήποτε κριτική.

Εν συντομία θα σας αναφέρω ότι το 2012 ήμουν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας και το δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, με ομόφωνη απόφασή του καθόρισε τρείς θέσεις λειτουργίας καντίνας στην παραλία Γιαλός, στη Δημοτική Ενότητα Απολλωνίου.

Οι θέσεις αυτές αφορούσαν σε δημοτικό χώρο και όχι σε δημόσια περιουσία, και ως εκ τούτου, τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο 2323 του 1995, βάσει του οποίου δεν χρειάζεται η προκήρυξη διαγωνισμού, γεγονός για το οποίο είχαμε λάβει και την θετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Μάλιστα ορίστηκε οικονομικό αντάλλαγμα για τις θέσεις, οι οποίες θα δίνονταν σε συμπολίτες μας, που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες (όπως πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κτλ), εφόσον τηρούσαν τα τυπικά προσόντα.

Τη συγκεκριμένη απόφαση δεν τη δέχθηκε ένας πολίτης και προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον όλου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο μηνυτής, ισχυρίζεται ότι δεν έγινε δημοπρασία για να δοθούν θέσεις τοποθέτησης καντίνας στη συγκεκριμένη παραλία, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάσει τυχόν έσοδα από το τίμημα της δημοπρασίας.

Τον παραπάνω ισχυρισμό τον στηρίζει σε μία Υπουργική απόφαση που έχει ακυρωθεί από το ΣΤΕ.

Το ζήτημα είναι ότι δεν κατηγορούμαι μόνο εγώ αλλά ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι οι πρώην συνάδελφοί μου στο Δήμο.
Και τώρα, επειδή εκλέχθηκα βουλευτής έχω τη δυνατότητα να απαλλαγώ από την δικαστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της ισονομίας με τους πρώην συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και με δεδομένο ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με την άσκηση των βουλευτικών μου καθηκόντων, ζητώ την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να παραστώ στο δικαστήριο.

Εξάλλου πρόκειται για μια προσφυγή που δεν έχει νομική βάση και παρακαλώ πολύ να κάνετε δεκτό το αίτημά μου, ώστε και οι πολίτες της Λευκάδας να δουν να απονέμεται δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστώ

Προηγουμενο αρθρο
Στο Φαράγγι της Μέλισσας - II
Επομενο αρθρο
Παιδικό καρναβάλι Λευκάδας 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.