HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆρχισε η κουρελαρία

Άρχισε η κουρελαρία

Με τον ερχομό του καλοκαιριού αρχίζουν και τα πανηγύρια. Κάθε σύλλογος, σωματείο και χωριό αναλαμβάνει να κάνει διάφορες εκδηλώσεις προς τέρψιν μας. Μικρά και μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών επίσης μας επισκέπτονται για να μας δείξουν πόσο αγαπούν το νησί μας.

Κανένας δεν έχει αντίρρηση για τις εκδηλώσεις. Όλα όμως αυτά έχουν και το τίμημα τους. Συνήθως η είσοδος της πόλης μετά τη γέφυρα, οι κολώνες κατά μήκος του Πόντε, όπως και αυτές της οδού φιλοσόφων μετατρέπονται σε κουρελαρία από της αφίσες, τα πανώ και τα ταμπλώ των διαφημιζόμενων, που επιθυμούν διακαώς να μας γνωρίσουν την παρουσία τους και την προσφορά τους!

Είναι η πιο κακόγουστη εικόνα για την είσοδο της πόλης. Κάθε καλοκαίρι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προσβάλει εκτός από την αισθητική μας και την εικόνα όλου του νησιού.

DSCN0776

DSCN0774

Για το συγκεκριμένο παράπτωμα υπάρχουν νόμοι και ποινές. Μέχρι σήμερα κανένας δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το θέμα. Η παρούσα Δημοτική αρχή μετά τις φιέστες με τις πινακίδες, που δημιούργησε μόνο μπέρδεμα, μήπως πρέπει να κοιτάξει το θέμα; Αλλά προς θεού, ας μην βάλει το θέμα σε διαβούλευση. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι εικόνες είναι σημερινές, Κυριακή 31/3. Το… πανηγύρι θα λάβει χώρα σε γειτονικό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας!

Προηγουμενο αρθρο
Το Ε. Κ. καταγγέλλει τον αποκλεισμό του θαλάσσιου χώρο ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι
Επομενο αρθρο
Τα σκουπιδια στην παραλία και στην αγορά του Νυδριού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

1 Σχόλιο

  1. dimotikos
    1 Ιουνίου 2015 at 01:54 — Απάντηση

    “Συμφωνώ απολύτως αλλά πίστεψε με χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να αλλάξει η κατάσταση”
    Άλλωστε ήδη γίνονται….”μικρές παρεμβάσεις που ομορφαίνουν τον τόπο και τη ζωή μας.
    Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή εξελίσσεται σε ένα σύνολο αποστειρωμένων μελών που δεν κινούνται στον τόπο μας και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και των καθημερινών ζητημάτων. Ή την καταλαβαίνουν και εσκεμμένα αποπροσανατολίζουν.
    Είδαμε στο facebook να δημοσιεύονται φωτογραφίες των νησίδων στην παραλία και να δηλώνουν ότι με μικρές παρεμβάσεις ομορφαίνει ο τόπος και η ζωή μας. Τα συμπεράσματα δυστυχώς από αστεία εώς κομικοτραγικά:
    -Αναφέρονται σε εποχιακά λουλουδάκια που φύτευσαν και αν είναι δυνατόν αυτό είναι λόγος για να ισχυριστούν ότι βελτιώνεται ο τόπος και η ζωή μας????
    -Δείχνουν εικόνα με ασβεστωμένα κράσπεδα (μέχρι και το ασβέστωμα τσαπατσούλικο είναι) , με απαράδεκτα πορτοκαλί πλαστικά κολωνάκια. Μια εικόνα που θυμίζει στρατόπεδο και το δείχνουν για διαφήμιση……???
    -Αναφερόμενοι στα λουλουδάκια οι μισοί άσχετοι σχολιαστές από κάτω στην ανάρτηση στο facebook νομίζουν ότι αναφέρεται η ανάρτηση στα κολωνάκια και δίνουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο ότι και καλά αντιμετωπίστηκαν τα παρκαρίσματα και βελτιώθηκε η ζωή μας…… μιλάμε για γέλια
    -Άλλοι πόσοι κλασικοί αυλικοί κόλακες και κράχτες των μέτριων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής δίνουν πάλι εύσημα….μιλάμε για κλάματα.
    -Πρέπει να αντιληφθούν ότι τέτοιες αναρτήσεις είναι παιδικού επιπέδου.
    -Προσβάλουν την αντίληψή μας
    -Δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει βελτίωση του τόπου και της ζωής μας.
    -Την ίδια στιγμή που στην ανατολική και δυτικη παραλία επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο δείχνουν τα φυτά που φύτευσαν και περηφανεύονται και αυτοεπαινούνται. Την ίδια στιγμή που πάλι σε τριήμερο πήξαμε στο σκουπίδι στους ξεχειλισμένους κάδους. Την ίδια στιγμή που πάλι σε τριήμερο δεν έκλεισαν τη Σικελιανού για πεζόδρομο. Την ίδια στιγμή που τα τραπεζοκαθίσματα και οι διαφημίσεις όπου να ναι και ότι να ναι.
    -Αν είναι δυνατόν τους δίνουν συγχαρητήρια για τέτοιες ενέργειες και για τον πεζόδρομο. Υπάρχουν δηλαδή δημότες που πείστηκαν ότι στον πεζόδρομο μπήκε τάξη?… αξιολύπητο. Το τριήμερο η βεροιώτη και υπόλοιπα στενα πέριξ της πλατείας είναι ατελείωτο πάρκινγκ.
    -Αν είναι δυνατόν τους δίνουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να φυτεύσουν δέκα λουλουδάκια που θα δούμε ποια θα είναι η τύχη τους.
    Τελικά:
    Αν πράγματι θεωρούν ότι με τα λουλουδάκια βελτιώθηκε ο τόπος και η ζωή μας δυστυχώς είναι επίφοβα ανεπαρκείς για τον τόπο μας.
    Αν το ξέρουν ότι είναι είναι μια πολύ μικρή και ασήμαντη παρέμβαση τότε το κάνουν καθαρά για επικοινωνιακό κέρδος και πρέπει οι δημότες να το αντιληφθούν. Τότε όμως μας θεωρούν έως χαζούς και ιθαγενείς και μας δείχνουν καθρεφτάκια και τσατσάρες.
    Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι τέτοια πράγματα είναι ανάξια για προβολή. Ίσως λοιπόν θέλουν να αποπροσανατολίζουν και να χειραγωγούν και να έχουν οι δημότες χαμηλές πλέον προσδοκίες και αντίληψη αφου πλέον εξωραισμός και βελτίωση τόπου και ζωής είναι μερική ασφαλτόστρωση και δέκα λουλουδάκια για αυτούς. Πως περιμένουν αυτοί οι δημότες πλέον να βελτιώσουν την αισθητική τους , την διαχείριση των απορριμάτων τους και της στάθμευσής τους και να σεβαστούν κανονισμούς όταν η ίδια η Δημοτική Αρχή βάζει τόσο χαμηλά τον πήχη.
    Άρα και κυρία Σάντα για αυτούς τους Δημότες να μην είναι πλέον ενοχλητικά αυτά που απολύτως ορθά εντοπίζετε.
    Δυστυχώς βιώνουμε την κουρελαριοποίηση του τόπου και του τοπίου της Λευκάδας.

    Για την ώρα ο μόνος τρόπος να βελτιώσουν τη ζωή μας είναι να μην ξανα αναρτήσουν τέτοιες γελοιότητες και φαιδρά δελτία τύπου μόνο για επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.