HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΆρωμα Λευκάδας στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας

Άρωμα Λευκάδας στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου
Άρωμα Λευκάδας στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας

Τοπικά προϊόντα της Λευκάδας, καθώς και αντιπροσωπευτικά Λευκαδίτικα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου «Χριστούγεννα στο Πάρκο μας» που πραγματοποιείται στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, από τις 13 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικού Πάρκου, η Περιφέρεια Αττικής και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», με στόχο να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία της κάθε περιοχής, αλλά και τους τουριστικούς προορισμούς της κάθε Περιφέρειας.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – το οποίο επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αλλά και πλήθος εκπροσώπων φορέων και απλών πολιτών – και ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις ομορφιές της Λευκάδας.

Μάλιστα τα Ιόνια Νησιά ήταν η τιμώμενη περιοχή την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, όπου παρουσιάστηκαν στο Αθηναϊκό κοινό παραδοσιακοί χοροί και έθιμα από τα νησιά του Ιονίου.

«Η παράδοση, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και οι ομορφιές των Ιονίων Νήσων είναι ένα πολύτιμο απόθεμα και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στόχος μας είναι να προβάλουμε τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά της Λευκάδας και των άλλων νησιών μας, όχι μόνο στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και στο ευρύ κοινό της εγχώριας αγοράς» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στο περίπτερο της ΠΙΝ, το πόστο ενημέρωσης και προβολής της Λευκάδας, είχε αναλάβει το Τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Π.Ε. Λευκάδας, και συγκεκριμένα η υπάλληλος, Υπαπαντή Γληγόρη.

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 204ο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ της Λευκάδας»
Επομενο αρθρο
Η Εθνική διαπαιδαγώγηση των μαθητών της Λευκάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.