HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΆστεγοι σιτίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια

Άστεγοι σιτίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια

Είναι από εκείνες τις φορές που η κοινωνική προσφορά συναντά την διεκδίκηση του αυτονόητου. Από εκείνες τις μοναδικές στιγμές που μια απεργία γίνεται σημαία αλληλεγγύης προς τις ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού. Τους άστεγους, τις άπορες οικογένειες και τους άνεργους.

Όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες που ήδη είναι ανασφάλιστες, δεν λαμβάνουν επιδόματα ή σύνταξη και βιώνουν έντονα το πρόβλημα της ανεργίας.

Η πρότυπη δομή κοινωνικού συσσιτίου, στην οδό Αλικαρνασσού 49, στον Κολωνό, στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία, αλλά δεν έκλεισε τις πόρτες της σ’ αυτούς που είχαν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό.

Όλοι όσοι εργάζονται στην Equal Society, μαζί με τους εθελοντές που καθημερινά προσφέρουν, αλλά κυρίως όσοι σιτίζονται και δέχονται κοινωνικές υπηρεσίες από τον Οργανισμό συμμετείχαν στην απεργία με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Αποφάσισαν και φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ανασφάλιστους, την πενιχρή κοινωνική πρόνοια, και το κατάργηση των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας, που από τον περασμένο Οκτώβριο σταμάτησαν να χρηματοδοτούνται!

Η άμεση ανάγκη για τροφή δεν χωρά σε συζήτηση για απεργία και έτσι κανείς δεν έμεινε νηστικός.
Τα μαύρα περιβραχιόνια ήταν μια ένδειξη διαμαρτυρίας για ελλείψεις του κράτους πρόνοιας και μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς κάθε συμπολίτη που βιώνει τις δυσκολίες των ημερών.

Ελπίδα όλων, σε αυτήν την περίπτωση αυτό το μαύρο περιβραχιόνιο να πιάσει τόπο και να είναι η αρχή για κάτι πιο… λευκό με περισσότερη αξιοπρέπεια!

p4

P7

Προηγουμενο αρθρο
Ποδηλατάδα από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σπουδαία άλματα και νέα ατομικά ρεκόρ για την Ιωακειμίδου και τον Ζαμπέλη στο Σ.Ε.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.