HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΈγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού στο Ζάππειο

Έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού στο Ζάππειο

“ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ και ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη ΜΑΓΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ”

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΨΙΔΑ-ΒΡΕΤΤΟΥ στα πλαίσια του 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ στο ΖΑΠΠΕΙΟ.

Οι δύο «δραπέτες» του δυτικού πολιτισμού επικοινώνησαν και ήρθαν κοντά ο ένας στον άλλο μέσα από το συνθετικό πνεύμα της ποιήτριας και συγγραφέως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΨΙΔΑ-ΒΡΕΤΤΟΥ της οποίας η ακαταπόνητη επιστημονική της έρευνα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό βιβλίο που φέρνει σε επαφή δύο προσωπικότητες που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά το 1850 και κατά την διάρκεια της ζωής τους ταξιδεύοντας στην υδρόγειο προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν, ιδίως μέσα από τις προσπάθειες του Λευκάδιου Χέρν, αλλά δεν το κατάφεραν αφού προσέκρουσαν στην ακαδημαϊκή υπεροψία του Λοτί.

Ο Λευκάδιος Χέρν ξεκίνησε ως θαυμαστής του συγγραφικού έργου του Πιέρ Λοτί ο οποίος ακολούθησε το δρόμο της φυγής μέσα από τις σωματικές απολαύσεις και τα ταξίδια, για να τον ξεπεράσει στην συνέχεια λόγω της πνευματικής του φύσης και της ικανότητας του να αναδημιουργεί τις ιστορίες που τον συνάρπαζαν από τα βάθη της παράδοσης του Ιαπωνικού πολιτισμού, βρίσκοντας την Ιθάκη του στην Ιαπωνία και αφήνοντας στο παγκόσμιο κοινό ένα αθάνατο έργο που συνεχίζει να αναβιώνει την ανάγκη της απόδρασης από τον σύγχρονο κόσμο.

Δύο διαφορετικές επιλογές της απόδρασης με άξονα την δημιουργικότητα και τον άνθρωπο, δυό συναρπαστικές προσωπικότητες που συνομιλούν με τον σύγχρονο αναγνώστη χάρις στο πρωτότυπο, εμπεριστατωμένο και διαπολιτισμικό βιβλίο της ποιήτριας και συγγραφέως Βιβής Κοψιδά – Βρεττού.

Γιάννης Φαλκώνης

Προηγουμενο αρθρο
Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, που ακούει στο όνομα «Μεγανήσι»
Επομενο αρθρο
Η Φώφη Γεννηματά στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.