HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈκθεση έργων ζωγραφικής του Σπύρου Βερύκιου στη Σουηδία

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Σπύρου Βερύκιου στη Σουηδία

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός της πόλης του Μάλμε (Malmö Kulturstöd) σε συνεργασία με τον οργανισμό C’est bon Κultur (CBK) παρουσιάζουν στον πολυχώρο Hybriden (Bangatan 5, Malmö) έκθεση με έργα ζωγραφικής του Σπύρου Βερύκιου με τίτλο “I don’t want to dream”. Η έκθεσης θα διαρκέσει ως τις 22 Μαΐου 2017 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 19.00.

Ο Σπύρος Βερύκιος είναι εικαστικός με σημαντικό έργο στην ελληνική και διεθνή σκηνή κόμικ. Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα (λάδι σε χαρτί) που παρατίθενται με αφηγηματική αλληλουχία, συνθέτοντας ένα σύγχρονο μεταμοντέρνο παραμύθι, μια εξπεσιονιστική ιστορία που παντρεύει τον new age εσωτερισμό με την underground κουλτούρα. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν δημιουργηθεί με αφορμή το comic novel του Βερύκιου “Δεν θέλω να ξυπνήσω, δεν θέλω να ονειρεύομαι” που συμπεριλαμβάνεται στην ανθολογία CBA vol. 36|37.

Το C’est bon Kultur (CBK) είναι ο σημαντικότερος oργανισμός στη Σουηδία που εξειδικεύεται στην έκδοση και παρουσίαση έργων οπτικής μυθοπλασίας και κόμικ με υψηλές εικαστικές αξίες από τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Στο πλαίσιο της παρουσίασης και διάδοσης του έργου αυτού, εκδίδει το διεθνές περιοδικό τέχνης CBA (C’est Bon Anthology). Παράλληλα, οργανώνει εκθέσεις, εργαστήρια, πολιτιστικά δρώμενα, καθώς το ιδιαίτερα δημοφιλές φεστιβάλ AltCom. Από το 2001 έχει παρουσιάσει περίπου 200 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι David Mack (Kabuki), ο Anke Feuchtenberger (W the Whore), Danijel Zezelj (Small Hands, Luna Park), Dash Shaw (Bottomless Belly Button), Kolbeinn Karlsson (The Troll King) κ.λπ.

Ο Σπύρος Βερύκιος γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε ζωγραφική με τον Δ. Μυταρά στην ΑΣΚΤ (1985-1991), όπου ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών (2006). Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια σκηνοθεσίας και συγγραφής σεναρίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (New York Film Academy, Mediadesk, British Council, ΕΚΕΒΙ κ.λπ.). Έως σήμερα έχει παρουσιάσει έξι ατοµικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Biennale σύγχρονης τέχνης (Biennale Νέων Καλλιτεχνών, Ισπανία (1991), Big Torino, Ιταλία (2000), Biennale Τύνιδας, Τυνησία (2002), 6η Biennale Πεκίνου, Κίνα (1996) και είκοσι πέντε ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα, έχει οργανώσει πολλές οµαδικές εικαστικές εκθέσεις (Πορνογραφία (1997), Το σινεµά εμπνέει τους εικαστικούς (2000), Εδώδιµος τέχνη (2001), Ο Μίκυ συναντά την τέχνη (2004), Love will tear us apart (2005) κ.λπ.

Έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων στo Λονδίνο και την Αθήνα και έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Τα comic album του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Σλοβενία, Ιταλία και ΗΠΑ). Από το 1996 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση “I don’t want to dream” μπορείτε να επισκεφθείτε:

http://evenemang.malmo.se/en/event/a1397785/i_dont_want_to_dream_1397785/showdetails

I don’t want to dream – R’lyehsfest for CBA vol 36|37

I don’t want to dream
Hybriden, Bangatan 5, Malmö, Σουηδία
Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαΐου 2017 – 22 Μαΐου 2017
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαΐου, 19.00 μμ
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 17.00 μμ έως 22.00 μμ
Επιμέλεια έκθεσης: Mattias Elftorp
Οργάνωση: Malmö Kulturstöd , CBK/C’est bon Kultur
Χορηγός επικοινωνίας: ABF Malmö

Προηγουμενο αρθρο
Αγγελίων και Πανίων
Επομενο αρθρο
Τουλάχιστον 28 λόγοι που έχουμε αφήσει άφωνη την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.